XS
SM
MD
LG

Torba medalja Sokočana

Sokolački atletski klub "Glasinac" osvojio je na Pojedinačnom prvenstvu BiH za sve kategorije u Zenici 10 zlatnih, jednu srebrnu i sedam bronzanih medalja i bio najuspješniji.

 

Trener "Glasinca" Neđo Đurović rekao je Srni da je najuspješnija atletičarka u kategoriji seniorki prošlog vikenda u Zenici bila Mladena Petrušić koja je za sokolački klub osvojila tri zlatne medalje i pobijedila u disciplinama skok u dalj /5,51 metar/, troskok /10,63 metra/ i u trci 60 metara prepone /9,44/.

On je istakao da je Anja Čolaković na ovom prvenstvu bila najbolja u kategoriji mlađih juniorki, sa osvojene tri zlatne medalje u disciplinama 60 metara prepone /9,81/, 60 metara /8,51/ i troskoku /11,38 metara/.

Mihajlo Memedović bio je najbolji u kategoriji stariji pioniri /dječaci/.

"Memedović je osvojio četiri zlatne medalje i oborio rekord BiH u skoku u dalj rezultatom 5,95 metara za starije pionire, te osvojio zlatne medalje u troskoku /12,21 metar/, na 60 metara prepone /9,33/ i na 60 metara /7,78/, a njegov mlađi brat Marko Memedović, osvojio je srebrnu medalju u disciplini skok u dalj /3,63/ u kategoriji cicibana", naglasio je Đurović.

On je najavio da će članovi "Glasinca" Mladena Petrušić, Sara Lučić, Alaksandar Lučić i Mihajlo Memedović narednog vikenda, 3. i 4. marta, učestvovati na dvoranskom prvenstvu Srbije u petoboju u Beogradu, koje je ujedno i prventvo BiH, zbog nedostatka dvorane za ovakva sportska takmičenja.

Prema njegovim riječima, od Petrušićeve se očekuje, ne samo medalja sa ovog prvenstva, nego i postizanje rekorda, ukoliko bude nastavila sa rezultatima koje je postigla na posljednjih nekoliko takmičenja.

"Osvojili smo ukupno 18 medalja na Pojedinačnom prvenstvu BiH za sve kategorije, i to je najbolji rezultat našeg kluba u posljednjih 10 i više godina, što je rezultat upornog rada i dobrih priprema svih naših atletičara", poručio je kratko Đurović.

Anja Čolaković, koja je na ovom prvenstvu bila najbolja u kategoriji mlađih juniorki, rekla je za Srnu da se atletikom bavi sedam godina i da se ovim medaljama posebno radije, jer je, uprkos povredi, bila najbolja u svojoj kategoriji, kao i prošle godine na istom prvenstvu u Zenici.

Prema podacima iz Atletskog kluba "Glasinac", na ovom prvenstvu tri bronzane medalje osvojila je Sara Lučić u disciplinama 60 metara prepone /10,49/, skok u dalj /4,91 metar/ i u troskoku /9,69 metara/ u kategorji starije juniorke.

Dvije bronzane medalje dobio je Aleksandar Lučić u disciplinama sok u dalj /5,94 metra/ i troskok /10,80 metara/ u kategoriji seniori.

Bronzane medalje osvojili su i Kristina Renovica u disciplini 60 metara prepone u katerogiji ciciban i Anica Bartula u disciplini 60 metara u kategoriji starije juniorke.

U "Glasincu" smatraju da su dobar utisak na ovom prvenstvu ostavili i mlađi juniori Tijana Zekić i Boriša Cvijetić, kojima su ostali bez medalja za nekoliko stotinki.

Izvor: SRNA