XS
SM
MD
LG
09.03.2018 Administrator DC

Vrbas spreman za evroligaško takmičenje

Kvalifikacioni dvodnevni turnir Evrolige u košarci u kolicima koji počinje 9. marta, a čiji je domaćin Košarkaški klub invalida „Vrbas“ može da počne već sada. Ovo je poruka sa današnje Konferencije za novinare koja je održana u Sportskoj dvorani „Borik“ u kojoj će biti odigrane sve utakmice.

Osim domaćina na ovom takmičenju pojaviće se još četiri kluba koja dolaze iz Francuske, Turske, Poljske i Austrije.

“Što se tiče organizacije sve je spremno za početak evroligaškog takmičenja. Želio bih da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je podržao ovu manifestaciju. Isto tako veliko hvala zaslužuju i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnik Dragan Banjac koji su prepoznali značaj ovog takmičenja i pružili su nam finansijsku pomoć. Hvala i kladionici „Mozzart“ koja nam je donirala 2.000,00 maraka i posebno Ljubomiru Ćubiću, vlasniku holeta „Ćubić“” – rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

U Gradskoj upravi ističu kako su ponosni na svemu onom što su uradili članovi KKI „Vrbas“ i da nije bilo dileme da im pomognu u organizaciji Evrolige.

“Sve čestitke Marinku Umičeviću i igračima na onom što su dosad uradili na promociji ovog sporta i grada Banjaluka. Kada je riječ o Evroligi, ova manifestacija ušla je u zvanični kalendar od intersa za Grad i sada se nadamo da će „Vrbas“ osvojiti prvo mjesto i da će na fajnal-foru dostojno reprezentatovati Banjaluku” – poručio je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradskoj upravi.

Kapiten KKI „Vrbas“ Igor Ignjatović optimista je po pitanju prvog mjesta.

“Zdravstveni bilten je za desetku. Potpuno smo spremni za predstojeće veliko takmičenje i nadamo se istorijskom uspjehu, plasmanu na fajnal-for koji će se održati i Španiji” – jasan je Ignjatović.

Veliki posao u podršci za odigravanje utakmica obavili su zaposleni u banjalučkom hramu sporta

"Odgovorno tvrdim da je „Borik“ spreman za svaku vrstu takmičenja, pa tako i Evrolige. Hvala ljudima iz KKI „Vrbas“ na ukazanom povje renju za pomoć u organizaciji ove sportske priredbe, a naravno i hvala svim radnicima koji su mnogo uradili kako bi sve bilo kako treba za odigravanje utakmica” – naglasio je Manojla Zrnić, direktor JUSC „Borik“.

Specijalni gost banjalučkog kluba biće legendarni košarkaš Zoran Slavnić, dok su promoteri Dragan Bajić, trener Igokee i kapiten tima Vuk Radivoje vić.

Svečano otvaranje obaviće se u petak, 9. marta u 10 časova, a od 11.15 časova biće odigrana prva utakmica između „Vrbasa“ i TurkSela,

D. Glišić