XS
SM
MD
LG

Drina lovi finale

Ovog vikenda odigrat će se dvije veoma važne utakmice za zvornički sport. Odbojkaši Drine gostuju u Ljubinju kod tima OK Ljubinje Bankom gdje se igra uzvratna utakmica polufinala plejofa za prvaka RS. Košarkaši KK Zvornik-Basketa gostuju u Bijeljini kod tima Budućnosti. Ovaj meč odlučit će najvjerovatnije prvaka druge lige Republike Srpske grupa sjeveroistok.

Podsjećamo da su zvornički odbojkaši pobjedili u prvom susretu u Zvorniku rezultatom 3.1. Rezultati ova dva sportska kolektiva nastavak su trenda uspjeha zvorničkih sportista posljednjih godina. Nažalost odgovornost privrednih društava sa područja Zvornika ne prati sportiste u njihovim uspjesima.

Gradska uprava Zvornik u svom je Budžetu povećala izdvajanja za sport u 2018.godini. Sredstva namjenjena sportskim klubovima značajno su povećana i olakšat će da zvornički sportisti lakše organizuju svoje klubove u takmičenjima.

Podsjećamo da su zvornički košarkaši iz OKK Drina-Princip prošle sezone izborili ulazak u viši rang. Odbojkašice su u posljednjem kolu ispale iz trke za prvu ligu. Na kraju 2017.godine i prvog dijela sezone odbojkaši su bili drugi, odbojkašice prve, pionirke odbojkašica ubjedljivo prve, fudbaleri Drine treći u seniorskom, prvi u juniorskom i treći u kadetskom prvenstvu.

Očekuju se još rukometaši da prorade i onda bi se Zvornik mogao pohvaliti da je vrh sporta u Republici Srpskoj i hrabro zakoračiti ka premijer ligama BiH i odmjeriti snage na jednom još jačem nivou.

Nažalost ostaje samo nada zvorničkim sportistima da će zvornički privredni giganti poput Alumine odlučiti vratiti zajednici u kojoj posluju izdvajanjem neophodnih finanasija za jedan level više u takmičenjima u kojima zvornički sportisti nastupaju.

KK Zvornik Basket snage će odmjeriti u nedjelju u Bijeljini od 18 sati.

(Zvornicki.ba)

OK Drina Zvornik


14 .kolo Prva liga RS
Pelagićevo 3 : 0 Drina
Jahorina 2 : 3 Tempo
Gradiška 3 : 0 Crvena zvijezda
Ljubinje Bankom 0 : 3 Majevica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Majevica 14 14 0 41
2 Drina 14 9 5 28
3 Ljubinje Bankom 14 9 5 28
4 Gradiška 14 7 7 23
5 Pelagićevo 14 8 6 21
6 Crvena zvijezda 14 3 11 11
7 Tempo 14 4 10 10
8 Jahorina 14 2 12 6