XS
SM
MD
LG

Majdov: Srećan sam što sam se vratio

Nemanja Majdov je juče poslije pola godine pauze ponovo radio takmičarsku borbu. Na Grend priju u marokanskom Agadiru Nemanja Majdov je slavio dvije pobjede, u dva meča poražen, te je u borbi protiv Ukrajinca za bronzu, po mnogima iz svijeta džudoa, oštećen u golden skoru za pobjedu.

Dan poslije velikog povratka Nemanja Majdov ističe da je srećan što je ponovo tu, ali da nije juče baš sve išlo onako kako je zamislio.

- Juče nije baš išlo kako smo zamislili, psihički veoma težak dan i teški mečevi. Završili smo na kraju 5. na Grand Prixu u Maroku, sto uopšte nije loš rezultat ali je daleko od onoga što se željelo i koliko mi vrijedimo. Mislim rezultat nije toliko bitan koliko je bitno to kako sam se ja osjećao u toku mečeva, jer od toga zavisi sve i zato smo i došli ovde da to provjerimo Pobjedio sam Portugalca i Belgijanca, a izgubio od Švajcarca i Ukrajinca, oba na produžetke tj zlatni bod. Krenulo je kako treba i pobjedio sam u grupi ovu dvojicu koji su po meni mnogo ozbiljnije face od ove dvojice posle, i onda sam polufinale malo i podcijenio, izgubio skoro dobijen meč, meč koji sam kontrolisao i onda napravio greškicu koja me koštala finala i posle i psihičkog stanja za bronzu, gdje su me takođe i sudije gazile, što je i odlučilo meč. Sve u svemu, ovo je bio turnir, generalno ne toliko bitan, čisto da se vidi kakva je forma, i trenutno smo daleko od najbolje forme Nemanje Majdova, što se juče i vidjelo. Ima tu svega, mnogo psihičkog pritiska, kog sam možda i sam stvorio jer u glavi odmah hoću svoje najbolje izadnje, a za to treba malo više vremena i mečeva. Onda je ovo bio povratak posle 7 mjeseci pauze zbog povreda, prvi turnir posle svjetske titule, svašta nešto što je sigurno uticalo na to da se cijeli dan ne uspijem ubaciti u svoju viziju, pa čak i u mečevima koje sam pobjedio. Ali to nam ne treba biti opravdanje, niti ga tražimo, jer sve je Božija volja, pravićemo analizu, izvući greške, polako dizati formu jer najbitnije tek dolazi, a mi ćemo biti najjači kad bude najpotrebnije. Srećan sam što sam se vratio, odradio par teških bitaka, osjetio opet strast ovog sporta, i ponosno svim srcem predstavljao svoju naciju i sve moje ljude koji navijaju za mene. Idemo dalje korak po korak!! Zajedno do vrha, poručio je Nemanja Majdov nakon prespavane noći.