XS
SM
MD
LG

Fudbal se igra i na Istoku

Rizikovaću da me optuže da izigravam selektora, pa i da podrivam temelje Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali kao neko ko je stvarao tu inistituciju imam pravo da ukažem na greške, svidelo se to nekome ili ne?!  Selekcija Republike Srpske, igrači do 16 godina, su bili pre nekoliko dana gosti Ludogoreca u Razgradu i igrali meč. Poraženi su rezultatom 2:1, a sam odlazak naravno treba podržati i uvek sam to i radio. Sjajno je da naša deca putuju, vide  kako to izgleda na nekim drugim prostorima, nekim drugim zemljama. Rezultat jeste važan, ali nije najvažniji.

Stvaraju ti klinci, na takvim utamicama,  nova sportska prijateljstva. Odmeravaju snage sa vršnjacima. To im je je velika nagrada za treniranje, a to je iza njih i sjajan stimulans da nastave dalje. Dakle, te akcije treba da se nastave i budu, ukoliko je moguće, ćešće.

Već sam pisao da je sramota FSRS da nema niakve informacije na sjatu sa tog gostovanja,  sem šturog rezultata i najave da će uskoro biti opširnije...To USKORO nikako da dođe, a čini se da je već sada i kasno.

U ovom momentu želim ipak da ukažem na jednu drugu činjenicu. Poraznu i veoma tužnu i ružnu... Na spisku pozvanih  za Razgrad nalazili su  se klinci iz klubova sa prostora Krajine i Semberije....Ima (doduše)  i Zemun. Dakle, ukupno šest klubova...Na tih šest klubova  se završava Republika Srpska.  Nije valjda da od Bijeljine pa preko  Zvornika, Milićima, Vlasenice, Han Pijeska, Sokoca, Palam, Istočnog Sarajeva, Foče, Gacka, Bileće, Trebinja nema ni jedan igrač od 16 godina vredan poziva u reprezentaciju...Nije moguće i nije tačno.

Navešću vam nekoliko primera. Mladi golman sarajevskog Željeznilčara Nikola Milićević, inače brani i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, mogao se i morao naći na ovom spisku. kapiten je Željezničara. Tu je i mali Srđan Mitrić iz Slavije ,Uroš Kovačević takođe iz Slavije....Da ne nabrajamo dalje....

Bilo, prošlo, popraviti se ne može, ali se može ukazati na nekorektan izbor igrača i odnos prema ovom delu fudbalske Republike Srpske. Znam da neće ni ovaj tekst ništa promeniti. Ostaće sve po starom. Pojedinci će u FSRS vedriti i oblačiti, neki će ćuti jer im je dobro. Došli su na pozicije o kojima su samo mogli sanjati, a fudbal će se, ovaj reprezentativni, što se tiče čelnika FSRS igrati i dalje u Kraijini i Semberiji...Doduše, kada im budu trebali glasovi onda će se setiti i dece i fudbalera sa Istoka...Do tada su oni za njih neprimetni...

 

 

 

 

Spiska pozvanih