XS
SM
MD
LG

Vizura povela protiv Zvezde u finalnoj seriji

Odbojkašice „Vizure“ pobjedile su u Rumi „Crvenu zvezdu“ u prvom meču finala plej-ofa prvenstva Srbije sa 3:1 (26:28, 25:22, 25:17, 25:17).

 

Foto: ok-vizura.com

 

„Crvena zvezda“ je u finalu prvenstva nakon četiri godine, a „Vizura“ je baš u tom periodu osvajala titule. Prvi finalni meč je bio kako se i očekivao, pun neizvjesnosti i preokreta. Odbojkašice Zvezde ušle su sa minimalnom prednošću u sami kraj seta, ali domaći tim preokreće i dolazi do prve set lopte. Ne koriste tu, kao ni naredne dvije, da bi „crveno bijele“ serijom 3:0 osvojile prvi set sa 26:28. Gošće su imale prednost od dva poena na startu seta, ali „Vizura“ preokreće i stiže do +3. Najtrofejniji klub u Srbiji pravi preokret za +2, ali tada se na drugoj strani mreže razigrala Maja Aleksić i sa nekoliko blokova i poena donosi svom timu pet set lopti. Ponovo nisu iskoristile prve tri, no Sekulić servira u mrežu i rezultat je 1:1.

„Ajkulice“ su počele silovito treći set i brzo su povele sa 7:1. Na tehničkom tajm-autu su imale prednost od 12:6, da bi Zvezda smanjila na -4. Ipak domaći tim ne dozvoljava nikakav preokret i još povećava razliku na konačnih 25:17. Šampionke Srbije povele su sa 12:3, a Zvezda je to polako smanjivala i prišla na 17:15. Tada domaće odbojkašice prave seriju 3:0, ponovo stvaraju veliku razliku i dolaze do pobjede.

Najefikasnije na meču bile su Katarina Lazović i Maja Aleksić sa po 16 poena, Erić je imala 14, a Carić i Lozo po 12, dok je na drugoj strani Stjepić imala toliko, a Vučićević i Lukić po 10. Naredni meč je na programu je 7.aprila, a šampion će biti ekipa koja prva dođe do tri pobjede.