XS
SM
MD
LG

EL: CSKA bolji od hrabre Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde porazom su završili sezonu u Evroligi. Crveno-beli su poraženi u Moskvi od CSKA, rezultatom 92-81.

Zvezda je sjajno otvorila susret. U prvom periodu poveli su sa 12-2. Do kraja prvog perioda CSKA je uhvatio ritam, ali je Zvezda dobila prvi period sa 24-23. CSKA je poveo sa 29-24 u  drugom periodu. Tad je djelovalo da CSKA preuzima stvar u svoje ruke. Ipak, Zvezda je našla načina da odgovori. Nevjerovatnom trojkom Milka Bjelice, Zvezda je na poluvrijeme otišao sa sedam poena prednosti.

Zvezda je drugo poluvrijeme otvorila trojkom Dobrića i došla do deset poena prednosti. Ipak, u ovom periodu CSKA dolazi do svog ritma. Raznovrsnim napadom i jakom igrom u odbrani, CSKA je poveo sa 61-55. Zvezda se nije predavala i trojkom Lazića dolaze do vodstva 63-61. Ipak, trojkom  Voroncevića CSKA dolazi do vodstva 64-63, što je bio rezultat nakon 3/4. U poslednjem periodu Zvezda je ostala bez snage a do izražaja je došao i kvalitet i duža klupa CSKA. Na kraju su domaći dosta rutinski priveli meč kraju i došli su do pobjede.

CSKA je do pobjede predvodio Fridzon sa 20 poena, dok je Dobrić sa 14 poena predvodio goste.

Foto: Evroliga