XS
SM
MD
LG

Milaković: Počastvovan sam ukazanom prilikom

Početkom ove sedmice došlo je do promjene na klupi Igokee. Uprava je odlučila da se zahvali na saradnji dugogodišnjem treneru Draganu Bajiću. Za novog trenera imenovan je, doskorašnji trener juniora Igokee, Žarko Milaković.  I pored zgusnutog rasporeda i borjnih obaveza, Milaković je izdvojio vremena da govori za naš portal, o svome novom poslu.

''Jeste! Iznenađen sam a ujedno i počastvovan. Kao što sam rekao, sa Draganom Bajicem sam imao saradnju i prije Igokee samo je za vrijeme našeg zajedničkog boravka, mene kao trenera mladog tima i njega kao prvog trenera, komunikacija i saradnja bile još značajnije. Veoma sam počastvovan što sam prvo nasljedio Bajića a onda dobio priliku od uprave kluba, gdje smo zajedno kroz tri godine podigli rad sa mlađim selekcijama na jedan ozbiljan nivo'', kaže Milaković.

U protekle trii po godine, Milaković je vodio juniore Igokee. U tom periodu ostvareni su sjajni rezultati. Osvojena je titula u juniorskoj ligi Bosne i Hercegovine bez poraza, ekipa je osvojila treće mjesto u prvom izdanju juniorske ABA lige a kruna svega bila je titula u Kupu Republike Srpske.

''Znaš kako, nije to ni malo jednostavan posao bio. U startu smo bili na jednom rekreativnom nivou, nivou škole kosarke. Ljudi iz kluba od samog starta su imali sjajnu ideju, jer bez sopstvenog pogona svaki klub nema perspektivu. Kad bi uzeo cijeli period od tri ipo godine, najveći uspjeh je sigurno što smo na ovom nivou, zajedno sa upravom i Darkom Trkuljom koji je jednako kao svi zaslužan za sve dobre stvari. Drugo, ponosan sam na sve igrače koji su prošli kroz naš program i nosili se svaki dan sa obavezama, odricanjem i prihvatanjem. Rezultat je došao kao poslijedica velikog rada i njihovog talenta'', ističe Milaković.

Debi na klupi seniorskog tima talentovani stručnjak imao je protiv Sparsa. Igokea je savladala Sparse sa 73-62 te je Milaković došao do pobjede na svom debiju na klupi seniorskog tima.

''Klub ima ideju i viziju kako dalje. Mi moramo da pokušamo to da realizujemo na obostrano zadovoljstvo. Siguran sam da su igrači kao i ja maksimalno motivisani da odbranimo titulu. Protiv Sparsa sve osim uvoda utakmice i nešto lošijeg ulaska, je bilo dosta dobro, što znači da sigurno imam kvalitet da igramo i vrlo dobro i odlično.''

Nakon četiri kola u Ligi 6, Igokea se nalazi na omjeru 3-1. U petom kolu ''Igosi'' će u subotu dočekati ekipu Zrinjskog. Biće to derbi susret ove runde, jer je i Zrinjski na omjeru 3-1.

''Što se tiče sutrašnje utakmice, mi se i bavimo sportom sa željom da svaki put izađemo kao pobjednici. Zrinjski ima svoj kvalitet, ali se mi pitamo'', rekao je Milaković.

Igokea će do kraja sezone pokušati da odbrani titulu u Bosni i Hercegovini. Pored toga, mlađi igrači će dobiti šansu da se kroz Ligu 6 nametnu za narednu sezonu. O planovima do kraja sezone Milaković kaže:

''Ni kad sam došao prije tri ipo godine nisam razmišljao ni gledao šta će se desiti sutra, prekosutra. Gledam iz dana u dan iz treninga u trening, radujem se sljedećoj utakmici, izazovu u nadi da će se uvijek završiti pozitivnim ishodom'', poručio je za kraj mladi strateg Igokee.

 

Foto: Igokea Republika Srpska


Zrinjski 78 : 75 Igokea
Spars 73 : 71 Široki
Kakanj 85 : 81 Bosna Royal
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Zrinjski 10 7 3 17
2 Igokea 10 7 3 17
3 Bosna Royal 10 5 5 15
4 Spars 10 4 6 14
5 Kakanj 10 4 6 14
6 Široki 10 3 7 13