XS
SM
MD
LG

Rastu modrički šampioni

MODRIČA – Odbojkaši Modriče u juniorskoj konkurenciji ponovili su prošlogodišnji uspeh, ponovo su prvaci Repu blike Srpske. U maju će igrati završnicu takmičenja za šampiona BiH. Po svemu sudeći, modrička odbojka ima svetlu perspektivu.

Ražljevo kod Brčkog se nedavno posrećilo juniorima Modriče. Bolje reći, oni su potvrdili klasu, pa su ponovili pro šlogodišnji uspeh i postali stari – novi šampioni Srpske. Tome je doprineo i Ilija Borojević, tehničar u timu pobe dnika.

„Tempo Ražljevo, Ljubinje Bankom i Pelagićevo su bili nam protivnici u završnici juniorskog prvenstva Re publike Srpske. Dakle, konkurencija je bila snažna, ali smo uspeli zauzeti prvo mesto. Hercegovci su nam uspeli uzeti jedan set, ali nismo se dali. Uspeli smo i srećni smo“, kaže Borojević.

Dejan Popović, primač u šampionskom timu, kaže da je ovaj uspeh kruna minulog rada i podstrek za nova ostvarenja u narednom periodu.

„Ovaj uspeh ne bi bio moguć bez napornog rada i treninga sa trenerom Lazom Cvijićem. U završnici smo pokazali najviše, te smo zasluženo zauzeli prvo mesto. Dakle, kao favoriti se pripremamo za završnicu prve nstva BiH u maju mesecu. Sve osim titule bio bi neuspeh za nas“, smelo će Popović.

Predsednik kluba Jovan Mišić naglašava da uspesi mlađih selekcija ulivaju nadu da za odbojkaški sport na ovim prostorima dolaze još bolji dani.

„Poslednji uspeh je samo još jedan dokaz da nema krize u modričkoj odbojci i da ovaj sport u Modriči ima obećavajuću budućnost. Naši juniori su odbranili titulu prvaka Republike Srpske i ovom prilikom čestitam im od sveg srca. To je veliki uspeh i učinićemo sve da budemo i prvaci BiH. Verujem u uspeh pionira, kade ta i juniora. Što se tiče seniora, muškarci su zauzeli peto, a dame šesto mesto. Kada angažujemo po dva pojačanja, biće to sve kao pesma. Ne možemo biti nezadovoljni, ali bez našeg generalnog sponzora, Opšti ne Modriča, sve bi bilo daleko teže. Pojave se i donatori koji pomognu u nekoj manjoj meri, ali Opština Mo driča izdvaja značajna sredstva za modričku odbojku“, rekao je Jovan Mišić, predsednik OK“Modriča“.

Modriča je do sada bila grad odbojke. Sudeći prema ostvarenom u poslednjim godinama to će i ostati.

Juniorski tim Modriče


Kakanj 78 3 : 0 7 Lukavac
Maglić 3 : 0 Gacko
Borac m:tel 0 : 3 Radnik
Modriča 2 : 3 Domaljevac
Jedinstvo 0 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 17 1 51
2 Radnik 18 14 4 41
3 Kakanj 78 18 14 4 41
4 Domaljevac 18 12 6 34
5 Modriča 18 8 10 26
6 Borac m:tel 18 8 10 25
7 Jedinstvo 18 5 13 17
8 Gacko 18 5 13 14
9 Maglić 18 3 15 11
10 7 Lukavac 18 4 14 10