XS
SM
MD
LG

Bratunac se predao

U prvoj utakmici plej-ofa za prvaka Republike Srpske KK „Leotar“ je u Trebinju pobijedio KK „Bratunac“ rezultatom 86:62 (28:12, 19:17, 18:18, 21:15). Ovom pobjedom Trebinjci su poveli sa 1:0 u doigravanju, a uzvratna utakmica igra se za sedam dana u Bratuncu.

Večeras su igrači trenera Dražena Šegrta od početka počeli silovito, jer su htjeli da se ‘odlijepe’ i da diktiraju tempo. U tome ih nije poremetila ni povreda Milešića u drugom minutu. Nakon toga, Trebinjci su još odlučnije i agresivnije krenuli da savladaju ekipu iz Bratunca.

Prvu četvrtinu su dobili sa rezultatom 28:12. U drugih deset minuta nastavili su sa dobrom igrom tako da se na odmor otišlo sa 18 koševa prednosti – 47:29.

Drugo poluvrijeme nastavljeno je u istom ritmu. U trećoj četvrtini obje ekipe postigle su po 18 koševa, ali u zadnjih deset minuta domaći dobijaju četvrtinu sa 21:15. Na kraju konačan rezultat je bio 86:62.

U redovima Leotara dobru igru pružio je Marić sa 21 košem i 9 skokova, kao i Radmilović sa 16 i Fimić sa 10 koševa, a kod gostiju bolji od ostalih bio je Erkić koji je postigao 18 koševa.

Treba istaći, večeras je publiku, koja je u dobroj mjeri ispunila dvoranu, tokom svih 40 minuta davala podršku svojim ljubimcima. Igrači Leotara su joj uzvratili dobrom igrom i akcijama, a bilo je i zakucavanja.

Nakon utakmice trener Dražen Šegrt je bio zadovoljan igrom svih svojih igrača, jer su se pridržavali onoga što je dogovoreno u svlačionici prije utakmice.

„Ovo je prva utakmica u čitavoj seriji i ništa nije gotovo i ne treba gledati razliku jer se igra na pobjede, a ne na razliku. Sedam dana imamo pred nama da se spremamo i napadamo u Bratuncu da ih dobijemo i tamo ako može“, zaključio je Šegrt.

Druga utakmica se igra u Bratuncu sljedeće subote. Igra se na dvije pobjede, a u slučaju poraza Trebinjci su domaćini u trećoj utakmici.

KK „Leotar“: Kraljević, Raičević 9, Lužajić 9, Tunguz 5, Vuković 7, Zelenović, Milešić, Radmilović 16, Marić 21, Milidragović 9, Fimić 10, Milanović. Trener: Dražen Šegrt.

KK „Bratunac“: Bogićević 8, Kupusović 8, Deurić 3, Erkić 18, Nj. Alempić 1, D. Alempić, Jokić, Milidrag 4, Kovač 10, Pilindavić 10. Trener: Milivoje Mlađenović.

IZVOR: Trebinje Live 

Leotar - Bratunac /FOTO: Trebinje Live