XS
SM
MD
LG

Kreće borba za titulu

U odbojkaškom prvenstvu došli su dani odluke, na programu je finalna serija za prvaka, a kao i prošle sezone koplja će ukrstiti, Mladost i Radnik.

Igra se do dvije pobjede, a eventualno u trećoj odlučujućoj utakmici prednost domaćeg terena biće na strani Brčaka.

Sjajnu generalku pred finalni okršaj sa Mladostašima napravili su Semberci. Posle velike pobjede u majstorici nad Kakanjcima za plasman u finale odbojkaši Radnika u dobrom rasploženju dočekuju okršaj sa velikim rivalom.

Bjeljinci s nestrpljenjem čekaju finalne borbe, u kojima će im protivnik biti liderski sastav Brčaka koji je daleko i najviše pokazao ove sezone, a već su odbranili i dva trofeja, Kup Republike Srpske i Kup FBiH ali krajnji cilj je šampionska titula.

Sa jednim porazom osvojili su pol poziciju u ligaškom dijelu prvenstva, a preko Gacka i Domaljevca lagano su zakazali odbranu šampionskog trona. Iskusna ekipa stratega Branka Mišića predvođena internacionalcima Žarkom Kisićem, Jovanom Ćendićem, Azurom Eminovićem, Sašom Zimonjićem i ostalim provjerenim odbojkaškim imenima, Amirom Čolom, Tihomirom Gajićem, Eldinom Trakićem, Radoslavom Janjićem, Mlađanom Lukićem,  Adijem Osmanovićem, Mirzom Keserovićem i Andrijom Divljanom sa puno motiva i vjere u svoje snage napadaju na peti vezani pehar prvaka i žele da zadrže šampionski tron.

Ali, sve što je bilo do sada pada u vodu, finale je priča za sebe, niko ne igra da izgubi te ulogu favorita šampioni moraju opravdati na terenua, a u jedno smo i sigurni da se domaćin ne predaje.

Ipak to sve ne plaši Semberce koji u meč ulaze rasterećeno i sa željom da odigraju iznad  sopstvenih mogućnosti te ako se poklope sve kockice i s vetrom u leđa sa trebina uz to uz malo i sportske sreće sve opcije će biti otvorene.

Ali ni Bjeljinci nisu bez iskustva, imaju svoje adute, nekadašnje reprezantativce, internacionalca Vladimira Miličevića, više puta i najboljeg odbojkaša Republike Srpske Bojana Novokmeta, tehničara koji igra lucidno, brzo i nepredvidivo velikog borca Dušana Perišića, pouzdane i stamene "srednjaka" Miloša Čulibrka  i Dejana Jocića, borbenog do fanatizma libera Anta Oršolića te se očekuje veliki meč, teška i neizvijesna borba za svaki poen koji sa nestrpljenjem očekuje bijeljinska odbojkaška "čaršija", te će i trebine da  "gore".

Finalna utakmica između odbojkaša Radnika i Mladosti na rasporedu je u petak 13. aprila u dvorani Gimnazije "Filip Višnjič" sa početkom od 18,30 sati.

 

OK Radnik