XS
SM
MD
LG

Rukometni savez tuži federalnu Vladu

 

Zbog toga što Ministarstvo finansija Federacije BiH još uvek nije odgovorilo na žalbu oko ID broja koji još nije izdan, a zbog kojeg je Rukometni savez BiH u potpunoj blokadi, ova sportska organizacija priprema tužbu protiv Vlade Federacije BiH. ID broj je gorući problem i ukoliko se ne reši ova pat-situacija RS BiH će posegnuti za pravnim lekom.

Problem sa dobijanjem ID broja zaista predugo traje, od onoga trenutka kada je Ministarstvo finansija Federacije BiH novoosnovanom Savezu, koji je nasledio oko tri miliona maraka duga, dalo ID broj starog Saveza, ali su zbog tog starog ID broja blokirani su računi i zato je RS BiH tražio od Poreske uprave FBiH novi, ali zahtev je odbijen.

-Odlučili smo da pokrenemo tužbu jer još nismo dobili nikakav odgovor od Ministarstva finansija na našu žalbu. ID broj nam i dalje stvara ogromne probleme. Sve će se znati u maju, za kada je zakazana sednica Skupštine RS BiH. Ona jedina može da zauzme stav da li će doći do premeštanja Saveza ili menjanja imena. Rukometni savez BiH mora da ima svoj račun – istakla je Lejla Hairlahović, generalni sekretar RS BiH.

Pripremu tužbe potvrdio je i prvi čovek RS BiH Amir Zahirović, koji je najavio da će ona biti podnesena u narednom periodu.

-Savez je u teškoj situaciji, zbog poreskog broja i dalje imamo velike poteškoće u radu i funkcionisanju. Nisam preveliki optimista da će ovaj problem biti uskoro rešen, a sve traje već predugo i najviše gube Savez i rukomet. Jednostavno, nalazimo se u situaciji iz koje ne možemo da izađemo – rekao je Amir Zahirović.

Uprkos teškoj situaciji i besparici Savez je platio kotizaciju za učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

-Uspeli smo da pronađemo 1.100 evra i uplatili smo kotizaciju za učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sada se nadamo da nećemo biti u trećem, već u drugom “šeširu” u žrebu koji će biti održan 12. aprila u Norveškoj – potvrdila je Lejla Hairlahović.