XS
SM
MD
LG

Vlaseničke košarkašice najbolje u Republici Srpskoj

Košarkaška ekipa vlaseničke  Osnovne škole „Vuk Karadžić“  okitila se zlatom u Banjoj Luci! U finalnoj utakmici Republičkog takmičenja u košarci, Vlaseničanke su trijumfovale nad  ekipom iz trebinjske Osnovne škole „Sv. Vasilije Ostroški“, pobijedivši ih sa 11 poena razlike, rezultatom 45:34. Helena Kovačević, kapiten ekipe iz Vlasenice, proglašena je za MVP  i najbolju igračicu takmičenja.

Dalibor Vidović, nastavnik zadužen za rad košarkaške sekcije, rekao je da su požrtvovanost i zalaganje svake igračice u timu, bili presudni za ovaj uspjeh.

Kao i prošle godine, naše košarkašice su bile ubjedljivo najmlađe, ali najborbenije na takmičenju. U finalnoj utakmici opet smo odmjerili snage sa mnogo iskusnijom  ekipom  iz Trebinja, u čijem sastavu su bile košarkašice koje već igraju u prvoj ligi, u seniorskoj konkurenciji, samo što im sada nismo dozvolili da nas spriječe da uzmemo zlato. Svaki meč, prije finalnog,  smo dobili sa preko 30 poena razlike i vjerovali smo da možemo zablistati i u finalu. Želim da se zahvalim svim igračicama, predivnoj djeci, na besprijekornom ponašanju, fantastičnoj borbenosti  i zalaganju, i velikom prijateljstvu koje vlada u ekipi. Naravno, zahvalnost dugujemo  i našem košarkaškom treneru Radovanu Radiki Perendiću, koji je kod ovih djevojčica razvio ljubav prema košarci i od njih stvara šampionke“,  istakao  je Vidović.

Danka Kezunović, direktorica vlaseničke osnovne škole, ističe da su  ponosni zbog uspjeha košarkaške ekipe.

„Škola je ponosna na naše košarkašice koje su postigle izuzetan uspjeh i još jednom pokazale i dokazale da su najbolje u Republici Srpskoj. Ovo je bila izuzetna prilika da se revanširamo Trebinjkama za prošlogodišnje srebro i djevojke su je odlično iskoristile. Moram istaći i da smo zahvalni Opštini  Vlasenica,  koja je  pomogla da naša ekipa ode na ovo takmičenje“, kazala je direktorica Kezunović .

Zlatnu ekipu  vlaseničkih košarkašica čine: Helena Kovačević, Andreja Stanković, Milica Mitrović, Jovana Bobar, Marina Sekulić, Ivana Lazić, Marija Pantelić, Anđela Nikolić, Kristina Tripunović, Ivana Pavlović, Nevena Jovanović i Nikolina Klisarić.

Na Republičkom takmičenju u košarci, koje je,  u sklopu Malih olimpijskih igara, održano u Banjoj Luci 12. i 13. aprila 2018. godine, Vlaseničanke su učestvovale kao pobjednice i predstavnice semberske regije.

Helena Kovačević, MVP i najbolja igračica na Republičkom takmičenju u košarci

Zlatne košarkašice iz Vlasenice