XS
SM
MD
LG

Simultanka Stefana Mijovića

Košarkaši Mladosti u pretposlednjem kolu Lige za opstanak, u Mrkonjić Gradu pobjedili su Radnik iz Bjeljine 95:77.Mrkonjićani su ovom pobjedom i definitivno obezbjedili prvo mjesto u Ligi za opstanak, dok Beljinci još imaju teorteske šanse da zadrže premjer ligaški status.

Pobjeda košarkaša Mladosti je zaslužena, jer su u završnici meča nadigarli goste iz Bjeljine.Gosti su sve do polovine četvrte četvrtnine držali rezultatsku ravnotežu.Tada su se košarkaši Mladosti zaigrali agresivnije i preciznoim šutevima zabilježili važnu pobjedu, koja im je osigurala prvo mjesto u Ligi za opstanak.

Košarkaši Radnika bolje su otvorili utakmicu i prvi period igre dobili 20:16.U drgoj četvrtini nešta bolja igra Mladosti, pa se na odmor otišlo rezultatom 40:36.U nastavku gosti je služio šut za tri poena, tako da su trećeu četvrtninu rješili su voju korist 26:22.

Međutim, to je bilo sve što su uradili u vom meču.Domaći košarkaši u poslednjie četri minuta ubacili u brzinu više i preko raspoloženog Stefana Mijovića slomili otpor gostiju, kojima je pobjeda prijeko bila potrebna.

Ovom pobjedom košarkaši Mlaodsti kolo prije kraja osigurali su prvu poziciju u Ligi za opstanak.Pobjedom su dementovali glasine konkurenata Radnika za opstanal u ligi: Studenta, Vogošće i Bošnjaka da će Mladost pokloniti pobjedu Bjeljincima.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobjedom i grom svoje ekipe.

-Teška utakmica, koja u principu ništa nije značila ni nama, a ne i Radniku.Mi smo i prije ovoga meča bezbjedili prvu poziciju u Ligi za opstanak.Imamo skor od devet pobjeda i dava poraza.I pred ovaj meči mali smo mnogo probelma zbpog povreda igrača, kao i tokom cijelog šampionata. Odigrali smo korektno do kraja lige.U poslednjem kolu imamo još meč sa Vogošćom.Ostaje žal što nismo igrali Ligu za prvaka.Nadamo se da ćemo u nardnom šampionatu biti plasirani u sami vrh Premjer lige BiH- rekao je Sladojević.

Treneru gostiju Vladimirru Radovanoviću, teško je pao poraz njegove ekipe koja ima male izglede da zadrži premjer ligaški status.

-Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi.Znatnosu kvalitetnija ekipa od nas i teško je bilo nadati se povoljnom rezultatu u Mrkonjić Gradu.Presudio je mal roster igrača u našoj igri, što su košarkaši Mladosti znalački iskoristi.Jednostavno su nas čekalio da nam padne koncetracija i onda su sve naše greške kaznili poenima- rekao je Radovanović.

U domaćem sastavu Stefan Mijović postigao je 28, dok je kod gostiju sa sa 19 poena najefikasniji bio Dejan Kokoruš.

U poslednjem koluu Lige za opstanak Mladost je gost Vogošće, dok će Radnik ugostiti ekipu Slobode iz Tuzle.

 

Mladost MG - Radnik BN


Mladost 95 : 77 Radnik BN Basket
Student 78 : 85 Vogošća
Sloboda 90 : 63 Bošnjak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 29 16 13 45
2 Sloboda 29 15 14 44
3 Vogošća 29 12 17 41
4 Student 29 10 19 39
5 Radnik BN Basket 29 8 21 37
6 Bošnjak 29 3 26 32