XS
SM
MD
LG

NBA: Fila ''razbila'' Majami i povela sa 1-0

Košarkaši Filadelfije poveli su sa 1-0 u seriji protiv  Majamija. Fila je na svom parketu savladala Majami sa ubjedljivih 130-103.


Početak susreta pripao je domaćima. Na krilima sjajne atmosfere poveli su sa 20-12. Međutim, Majami uzvraća i dolazi do dvocifrene prednosti. Nije se ni Filadelfija predavala i trojkom Šariža došli su do prednosti. Do kraja poluvremena viđena je velika borba a na odmor Majami odlazi sa vodstvom 60-56.


Majami je poveo na početku drugog poluvremena 63-56 i djelovalo je da gosti kontrolišu meč. Međutim, tada kreće strašna serija Filadelfije. Od tog momenta domaći prave seriju 23-3 i dolaze do +13. Filadelfija je saćuvala dvocifrenu pšrednost do kraja trećeg perioda i sa +12 ušla je u poslednji period. Tu se Majami potpuno raspao i na terenu je do kraja susreta postojala samo Filadelfija. Pogađali su sve što su šutnuli i na kraju su slavili sa 27 razlike.


Majami jednostavno nije mogao da izađe na kraj sa Filadelfijom. Dobri su bili u prvom poluvremenu ali u drugom raspad sistema. Primili su 74 poena za poluvrijeme a to je nedopustivo u plej ofu. Nisu iskoristili činjenicu da je Embid bio povrijeđen i da sinoć nije igrao. Glavni aduti Majamija nisu bili na visini zadatka. Sa druge strane, Filadelfija je igrala prelijepo. Bilo ih je pravo uživanje gledati. Brza igra, rešenja u ranoj fazi napada, raznovrsnost u napadu, agresivnost u odbrani jednostavno su sve imali. Spoj mladosti i iskustva im je bio na pravom nivou. Simons i Šarić su bili sjajni od mlađih a doprinos od ''starih vukova'' dali su Redik, Belineli i Iliasova. Fila je šutirala 18/28 trojke a to ako šutirate protiv Majamija imate velike šanse da dobijete jer Majami nije šuterski potentna ekipa. Takođe, dtreba istaći i odličnu odbranu Amira Džonsona i Kovngtona pa se nije toliko ni osjetilo što je Embid propustio meč. Mada teško je naći ikog a da je za Filu loš bio.


Filu je do pobjede predvodio Redik sa 28 poena, Belineli je dodao 25, Šarić je imao 20 a Iliasova 17 poena i 14 skokova. Treba napomenuti da Simons nije zabijao mnogo ali je imao 14 asistencija. U Majamiju je najbolji bio Olinik sa 26 poena ali nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Foto: The Morning Call