XS
SM
MD
LG

Pioniri Ljubinja šampioni Republike Srpske

Posle dvodnevnog nadmetanja tokom vikenda u Palama u organizaciji OK "Jahorina", a pod pokroviteljstvom OS "Republike Srpske" završen je danas finalni turnir Prvenstva RS u konkurenciji pionira, godište 2003. i mlađe, a igrao je svako sa svakim.

Na završnoj smotri odbojkaške mladosti učestvovale su četiri najbolje ekipe iz Srpske i to: Ljubinje Bankom, Libero iz Bijeljine, Modriča i domaćin turnira pioniri Jahorine.

Predvođeni trenerom Milošem Vukovićem i sa maksimalnim učinkom od tri pobjede titulu su odbranili prošlosezonski prvaci iz Ljubinja, grada odbojke, a zlatnim medaljama su se okitili: Strahinja Đogić, Danilo Đogoć, Đorđe Brborić, Matija Gordić, Aleksandar Pepić, Rastko Kosjerina, Dušan Šljukić, Daniel Medan, Goran Dangubić i Klimenta.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Libero iz Bijeljine, a Semberci: Toror Đakić, Nikola Dubraković, Nemanja Andžić, Nemanja Đokić, Dejan Đurica, Amar Pilaković, Izudin Jašiković, Aleksa Krajišnik, Pavle Tuzlančić, Marko Latinović, Vladimir Avramović, Aleksa Milović predvođeni i bodreni trenerskim dvojcem Bojanom Kvrgićem-Žibom i Aleksandrom Jokičićem kite se srebrenim obilježjem.

Bronzane medalje i treće mjesto osvaja sastav iz Modriče trenera Laza Cvijića u sastavu: Nikola Maksimović, Ognjen Radulović, Luka Drinić, Filip Simić, Igor Popović, Filip Cvijić, Stefan Drobnjak i Nikola Jovićević.

Pioniri Jahorine su bili četvrti, a opredjeljenje kluba rad sa mlađim uzrastom daje i prve razultate. Paljani su po prvi put izborili završni turnir što je pokazatelj da su na dobrom putu, a dar i talenat za igru s loptom preko mreže iskazali su: Mihajlo Gračanin, Luka Prstojević, Aleksa Šarac, Miloš Novaković, Nikola Pandurević, Sergej Jašarević, Njegoslav Topalović, Ivan Komadan, Mihajlo Ignjić i Aleksa Pandurević, puleni trenera Živka Cicovića.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Strahinja Đogić iz pobjedničkog sastava. Ljubinje Bankom i Libero kao dvije prvoplasirane ekipe izborile su plasman na završni turnir za prvaka BiH.

Mečevi su igrani u sali OŠ "Srbija" i dvorani "Peki", dobar organizator bio je OK "Jahorina".Utakmice su vodili, Vrhovni sudija Gorica Rudić iz Pala, Darija Dragišić iz Istočnog Sarajeva i Draženka Babić, Istočno Sarajevo, a delegat bio je Miloš Nešković iz Višegrada.  Pobjednički pehar slavljenicima uručila je Radmila Marković, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

LINK fotografija:

Razultati turnira:

Subota, 14. april sala ŠO "Srbija"

Ljubinje Bankom - Libero 2:0 / 25:22, 25:22
Modriča - Jahorina 2:1 / 25:12, 20:25, 15:9
Libero - Jahorina 2:0 / 25:16, 25:18

Nedelja, 14.april dvorana "Peki"

Ljubinje Bankom - Modriča 2:0 / 25:15, 25:22
Jahorina - Ljubinje Bankom 0:2 / 16:25, 14:25
Libero - Modriča 2:0 / 25:22, 29:27

Tabela

1. Ljubinje Bankom 9
2. Libero 6
3. Modriča 2
4. Jahorina 1

 

Ljubinje Bankom,pioniri