XS
SM
MD
LG

Drama u Bostonu, Seltiksi dobili Bakse nakon produžetka za 1-0

Košarkaši Bostona poveli su u seriji protiv Milvokija. Seltiksi su na svom terenu savladali Bakse sa 113-107 nakon produžetka, u jednom zaista fenomenalnom susretu.

Sam start meča nagovijestio je da nas čeka velika borba. Baksi su dobro otvorili ali kako je vrijeme prolazilo, Boston je izgledao sve bolje. U samoj završnici prvog perioda došli su do dvocifrene prednosti i vodili su 29-17. U drugom periodu Baksi su zategli odbranu. U napadu su sjajni bili Janis Adetokumpo i Midltron pa se Milvoki vratio. U završnici prvog poluvremena dolaze  i do preokreta te na odmor odlaze sa tri poena prednosti.

U trećem periodu bolji je bio Boston. U ovom dijelu igre sjajan je bio Džejlen Braun, koji je odveo svoj tim do preokreta. Nakon trećeg perioda Boston je vodio 70-66. Markus Moris bio je raspucan u poslednjem periodu. Kada su Seltiksi poveli 86-76, djelovalo je da je to kraj. Međutim, uporni Baksi nisu odustali. Odigrali su par puta dobro u odbrani i serijom 8-0 vratili su se u igru. Rozir je pogodio trojku i donio +5 svojoj ekipi ali u narednom napadu Midlton je uzvratio trojkom.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Seltiksi su poentirali preko bacanja Horforda a poene Baksima donosili su Bledso i Adetokumpo. Boston je vodio 96-93 a onda sjajnu trojku pogađa Brogdon za izjednačenje. Kada je na 0,5 sekundi do kraja Rozir pogodio trojku, djelovalo je da je drama pripala Seltiksima. Međutim, Midlton pogađa trojku i otišlo se u produžetke.

U produžetku je viđena velika borba. Baksi su imali vodstvo na početku ali trojkom Rozira i poenima Tejtuma, Boston dolazi do +3. Tada Janis pogađa jedno bacanje a Tejtum oba i donosi +4 Bostonu. Janis je opet bio polovičan a u borbi za skok napravio je šesti faul i to je bio kraj nade za Bakse. Boston je mirno priveo meč kraju i slavio sa 113-107.

Boston je do pobjede predvodio Horford sa 24 poena i 12 skokova, Rozir je imao 23 a Markus Moris 21 poen. Janis je predvodio Milvoki sa 35 poena i 13 skokova, dok je Midlton dodao 31 poen.

Foto: GiveMeSport