XS
SM
MD
LG

NBA: Hjuston ''preživio'' Minesotu, Harden brojao do 44

Hjuston Roketsi savladali su Minesotu sa 104-101 i poveli su u seriji protiv ''Vukova'' sa 1-0.

Hjuston je jako dobro otvorio susret. Odlična odbrana i u napadu razigrani Harden i Kapela, donijeli su im vodstvo 15-4. Minesota na krilima Viginsa hvata kakav-takav ritam. Kasnije su se dodali Kroford i Rouz ali Roketsi prvi period dobijaju sa 27-21.

Džimi Batler bio je nevidljiv u prvom periodu a na početku drugog perioda veže četiri poena. Nakon trojke Kroforda, Minesota je povela 33-32. Minesota je vodila 38-36 i tu je stala. Nekoliko izgubljenih lopti a sa druge strane Kapela i Harden su sve greške kažnjavali. Roketsi prave 11-0 i prelaze u vodstvo. Vodstvo su sačuvali do poluvremena i na odmor odlaze sa +7.

Treći period Minesota otvara sjajno. Prave seriju 9-0 i trojkom Batlera dolaze do prednosti. Zanimljivo da je Balter tada, na više od 20 minuta do kraja, postigao 13. poen i do kraja nije više dao ništa. Ipak, Minesotina serija produžena je na 15-4 i imali su vodstvo 62-58 tada. Pri rezultatu 65-62 za Vukove, Harden pogađa trojku pod faulom a na to se nadovezuje i Kapela sa dva poena za +3 Roketsa. Derik Rouz pravi svoju seriju od pet poena i donosi ponovo vodstvo Minesoti. U završnici trećeg perioda Harden vezuje šest poena i Roketsi sa +4 ulaze u poslednji period.

Peonima Pola na startu odlučujuće dionice, Hjuston je održavao prednost. Nakon pet vezanih poena Kroforda, Minesota dolazi u vodstvo. Tada na scenu stupa Harden koji za dva minuta postiže 12 poena. Koliko-toliko mu je sa druge strane odgovarao Tig pa se Minesota još držala. Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Hjuston je imao tri poena prednosti kada Taker gubi loptu. Mnesoti je ostalo dovoljno vremena da se izbori za produžetak. Međutim, Batler promašuje skok šut ali još nije bio kraj. Tauns dolazi do ofanzivnog skoka ali Vigins gubi loptu i to je bio kraj za Minesotu. Hjuston je dobio na kraju sa 104-101.

Hjuston je do pobjede predvodio Harden sa 44 poena a ponajbolji meč u karijeri odigrao je Kapela koji je dodao 24 poena i 12 skokova.  Kod Minesote najefikasniji je bio tragičar Vigins sa 18 poena dok je Rouz postigao 16. Naš Bjelica igrao je samo pet minuta i imao je dva skoka.

Foto: Yahoo Sports