XS
SM
MD
LG

NBA: Janis donio Milvokiju 2-2

Milvoki je savladao Boston sa 104-102 i tako došao do 2-2 u seriji.

Prvi period bio je veoma interesantan Dugo vremena gledali smo veoma izjednačenu košarku. Međutim, u završnici prvog perioda Milvoki dodaje gas. Prvo je Midlton sjajno pogodio za +5 a onda je Delavedova ukrao loptu Morisu i pogodio za 24-17. To je i bio rezultat prvog perioda. 

Mivloki dobro otvara drugi period. Baksi prave seriju i dolaze do 13 poena prednosti. Tu prednost održavali su bez problema u drugom periodu. Boston je pokušavao da se vrati ali gosti su naprosto bili nemoćni. Baksi na kraju odlaze na odmor sa 16 poena prednosti.

Milvoki je sjajno otvorio treći period. U jednom trenutku imali su i 20 poena prednosti. Međutim, Boston se nije predavao. Gosti su napravili seriju i prišli su na -6. Imali su par napada da se još više približe ali se Milvoki uspio odbraniti. Nakon trećeg perioda, domaći su imali osam poena prednosti.

Boston je bolje otvorio poslednji period i serijom dolaze do 77-77. Mejker trojkom odbija nalet Seltiksa. Kasnije Baksi podižu prednost i nakon zakucavanja Janisa, dolaze do sedam poena prednosti. Međutim, Boston se nije predavao. Serijom dobrih poteza prilaze na -1. Uspjeli su se odbraniti a Tejtum je pogodio za 100-99 vodstvo Seltiksa. Brogdon je uzvratio trojkom za vodstvo Baksa. Potom je Horford pogodio bacanja za izjednačenje. Janis Adetokumpo je pogodio za 104-102 na pet sekundi do kraja. Boston je imao napad za pobjedu ali je Moris promašio.

Bakse je do pobjede predvodio Adetokumpo sa 27 poena dok ej Braun predvodio goste sa 34 poena.

Foto: GiveMeSport