XS
SM
MD
LG

NBA: Mičel i Ingls odveli Jutu do 3-1

Košarkaši Jute savladali su Oklahomu sa 113-96 i tako došli do 3-1 u seriji.

Oklahoma je na startu susreta povela sa 5-0. Juta preko Gobera hvata ritam i dugo vremena smo gledali rezultatsku klackalicu. Pri vodstvu 18-17, Juta pravi seriju 8-2 i dolazi do sedam poena prednosti. Prednost su sačuvali do kraja prvog perioda, koji dobijaju sa 30-24.

Oklahoma je u drugom periodu održavala vodstvo. Juta je pokušavala da se vrati i uspjeli su da dođu do 43-43. Oklahoma je odbijala nalete Jute i imali su vodstvo 49-47. Tada Ingls veže tri trojke i donosi prednost Juti. Na kraju poenima Mičela, dolaze do vodstva 58-52 na poluvremenu.

Juta je odigrala perfektno treći period. Otvorili su ga serijom 12-2 i došli su do velikih 16 poena prednosti. Oklahoma se uspjela približiti u par navrata na -10 ali to je bilo sve. U završnici trećeg perioda, domaći dodaju gas i dolaze do 17 poena prednosti.

U poslednjem periodu gledali smo dosta izjednačenu koašrku. Juta je održavala prednost bez ikakvih problema. Na svaki pokušaj Oklahome, domaći su imali spreman odgovor. Dovoljno govori i podatak da se Oklahoma nije približila na manje od 14 poena u ovom periodu. Juta je na kraju mirno privela meč kraju i došla je na korak od polufinala Zapada.

Jutu je do pobjede predvodio sjajni Mičel sa 33 poena dok je Ingls dodao 20. Oklahomu je predvodio Džordž sa 32 poena dok je Vestbruk imao 23 poena i 14 skokova.

Foto: Salt Lake Tribune