XS
SM
MD
LG

Republika Srpska - Sent Polten 2:3 (0:1)

Fudbalska reprezentacija Republike Srpske (U-18) poražena je danas u Gradišci u međunarodnoj prijateljskoj utakmici od vršnjaka iz fudbalske Akademije Sent Polten, rezultatom 2:3.

Oba gola za reprezentaciju Republike Srpske (47. 58. minut) postigao je Igor Blagojević (Zvijezda 09) dok su strijelci za Sent Polten bili Valentin Lamprent (20. min), Krištof Vejermajer (60.min) i Valentino Lukič (66. min).

Omladinci Sent Poltena revanširali su se tako našoj reprezentaciji za poraz od 1:5 ostvaren prošle godine u Austriji.

- Možemo i pored poraza biti zadovoljni prikazanom igrom jer nam je u zadnjoj liniji debitovalo nekoliko igrača. U narednim utakmicama sigurno će pokazati svoje znanje i uigranost koga danas nije bilo u dovoljnoj mjeri. Za razliku od nas gosti su jedna od najkvalitetnijih Austijskih omladniksih ekipa koja svaki dan trenira i sedmično igra utakmice i to se danas vidjelo. Posjeduju veće iskustvo od nas, rekao je selektor reprezentacije Republike Srpske (U-18) Zlatko Jelisavac.

Na drugoj strani trener fudbalske akademije Sent Polten, Goran Zvijerac, pohvalio je svoje igrače ali i nagalsio da reprezentacija Republike Srpske kvalitetom može uspješno parirati mnogim evropskim klubovima u omladinskom rangu i pored činjenice da nemaju kvalitetne uslove za rad kao u drugim evropskim zemljama.

Utakmici u Gradišci prisustovali su: Mile Kovačević, predsjednik FSRS, Dušan Marković, potpredsjednik, član IO FSRS Rodoljub Oljača, v.d. generalnog sekretara Goran Ćejić, Vinko Marinović selektor mlade reprezentacije BiH i zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić.

Za reprezentaciju Republike Srpske (U-18) igrali su:

Mijović, Milutinović, Guskić, Arsić, Nikić, Glamočić, Brkić, Dojčinović, Šujić, Blagojević, Kuruzović. Još su nastupali: Kljajić, Sajak, Marmat, Guzijan, Ristanović, Haskić, Bijeloš, Hamzić i Milinković.

Za fudbalsku Akademiju Sent Polten igrali su:

Renerstofer, Velišek, Greiml, Morman, Ozulku, Lamprent, Fraismut, Ljubičić, Vejermajer, Frijertag, Aver. Igrali su još: Gindl, Lukič, Tot, Reiter, Pucheger.

Tekst i foto: fsrs.org

Reprezentacija U-18 RS