XS
SM
MD
LG

Đurđevdan odlaže košarku

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa košarkaškog prvenstva Republike Srpske između Bratunca i Borca igraće se u srijedu, 9. maja, u dvorani Srednjoškolskog centra u Bratuncu sa početkom u 20 časova, saopšteno je danas iz Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Rukovodstvo crveno-plavih insistiralo je tokom jučerašnjeg dana da se ova utakmica odigra u danima predstojećeg vikenda, uprkos činjenici da je spomenuta sportska dvorana zauzeta zbog održavanja Đurđevdanskih dana kulture i sporta, koji traju od 30. aprila (ponedjeljak) do 6. maja (nedjelja). Shodno tome, saopštenjem se prema krovnom Savezu oglasio i načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović, čiji dopis prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

Opština Bratunac je organizator manifestacije “Đurđevdanski dani kulture i sporta Bratunac 2018”, koja se tradicionalno svake godine održava od 29.4. do 6.5.

Za održavanje ove manifestacije rezervisani su termini u Sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra u Bratuncu za gore navedene dane. Za dan 5.5. u okviru navedene manifestacije predviđena su sportska takmičenja u svim sportovima za koje je neophodno obezbijediti svlačionice Sportske dvorane, kao i dvoranu i sportske terene ispred dvorane, a u slučaju vremenskih neprilika sve aktivnosti i takmičenja organizovana su u dvorani. Dana 6.5.2018. je slava opštine Bratunac sa predviđenom litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača. Za te potrebe koriste se prostorije Sportske dvorane, a stav opštine je da se taj dan ne mogu organizovati nikakve sportske, kulturne i druge manifestacije.

Zbog navedenog KK Bratunac nije u mogućnosti organizovati košarkašku utakmicu u Bratuncu prije završetka manifestacije “Đurđevdanski dani kulture i sporta Bratunac 2018”.

Mišljenja smo da ponuđeni termin (srijeda, 9.5.2018. u 20:00) odgovara i Savezu i klubovima finalistima jer je neradni dan.

Napomena:

Zbog insistiranja KK Borac da se utakmica održi za dane vikenda, napominjemo da je KK Borac bio u sličnoj situaciji i da je KK Bratunac izašao u susret i dao saglasnost za promjenu termina utakmice u Banjaluci. Takođe napominjemo da je KK Bratunac utakmicu protiv KK Leotar odgodio na zahtjev domaćina zbog praznika (Jovanjdana), zatim na prvoj utakmici protiv KK Borac u Boriku bilo je propusta na koje nismo reagovali iz sportskih razloga.

S poštovanjem,

Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine

Košarkaški savez Republike Srpske, shodno dopisu načelnika Bratunca, oglasio se danas saopštenjem koje potpisuje generalni sekretar Dragan Ćazić, a u kojem se potvrđuje da će košarkaši Bratunca i Borca 9. maja četvrti put ukrstiti koplja u borbi za šampiona Republike Srpske i plasman u Ligu BiH.

Trenutni rezultat u seriji je 2:1 za Bratunac, a pravo učešća u bh. košarkaškoj eliti u narednoj sezoni steći će ona ekipa koja zabilježi tri pobjede.

(borac-sport, foto: borac-sport)