XS
SM
MD
LG

NBA: Horford junak Bostona, Seltiksi na korak od finala konferencije

Košarkaši Bostona savladali su Filadelfiju sa 101-98 i tako došli do velikih 3-0 u polufinalu Istoka.

Boston je bolje otvorio utakmicu. Tejtum je bio u naletu i na krilima njegove sjajne igre Boston je došao do 17-12. Tada je Fila napravila seriju 8-0, konačno pogodila trojke i došla do vodstva. Prvi period su na kraju dobili sa 20-19.

Boston je odlično otvorio drugi period. Odlicnom odbranom došli su do deset poena prednosti. Tejtum i Braun su dobili po tri lične i to se osjetilo. Krenule su i trojke Filadelfiju i prednost se topila. U samoj završnici prvog poluvremena, Filadelfija dolazi do preokreta i na odmor odlazi sa vodstvom 51-48.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta čvrsto i gledali smo pravu plej ofu utakmicu. Igralo se brzo ali je bilo i dosta grešaka sa obje strane. U završnici trećeg perioda, Boston je napravio seriju i sa poenom prednosti ušli su u poslednji period.

Cijelo vrijeme u poslednjoj četvrtini ekipe su se mučile. Postižanje poena je bio rudarski posao. Poeni su se bukvalno slavili kao golovi. Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Filadelfija je imala vodstvo 87-85 a onda na scenu stupa Braun. Prvo je pogodio za izjednačenje a onda nakon ukradene lopte pogađa i za vodstvo svog tima. Imala je Filadelfija 1,8 sekundi da organizuje poslednji napad. Došlo je do propusta u odbrani Bostona i Belineli je pogodio za produžetak.

Psihički momentum bio je na strani Filadelfije. Oni su to koristili. Redik i Belineli su pogađali, Simons je takođe dao jednu dvojku i Filadelfija je došla do šest poena prednosti. Onda su na scenu stupili Tejtum i Horford. Prvo je Tejtum svojim dobrim potezima vratio Boston u igru a onda je Horford postao čovjek odluke. Prvo je izblokirao Embida pa je pogodio za dva. Onda je Fila opet izgubila loptu a Horford je dao oba bacanja za +3. Probao je Belineli trojkom da donese još jedan produžetak ali nije uspio i Boston je došao na korak od finala konferencije.

Najefikasniji u redovima Bostona bio je Tejtum sa 24 poena, Rozir i Braun su dodali po 18 poena a junak je definitivno Horford iako je imao 13 poena. Embid je predvodio Filu sa 22 poena i 19 skokova.

Foto: CelticsLife