XS
SM
MD
LG

NBA: LeBron ponovo junak, Kavsi poveli sa 3-0

Košarkaši Klivlenda savladali su Toronto sa 105-103 i tako poveli sa 3-0 u polufinalu konferencije.

Klivlend je jako dobro otvorio susret. Igrali su sjajno u odbrani i gosti su se dosta mučili. DeRozan je bio totalno van meča a kod Kavsa su razigrani od starta bili Džejms i Korver. Dugo su gosti bili na samo četiri poena ali su u završnici prvog perioda uhvatili ritam. Ipak, prvi period Klivlend dobija sa 24-19.

Na početku drugog perioda, Toronto je prišao na -2. Kavsi su odbijali nalete gostiju ali nikako nisu uspjevali da naprave osjetniju prednost. Uporni Raptorsi bi uvijek odgovorili svojom serijom poena. Međutim, pri rezultatu 39-38, Kavsi prave seriju 16-2 i na odmor odlaze sa 15 poena prednosti.

Toronto je sjajno otvorio drugo poluvrijeme. Serijom 12-2, prišli su na samo -5. Međutim, Kavsi su odgovorili. Prvo je LeBron pogodio pod faulom a onda je Korver pogodio trojku za +11. Prednost Kavsa bila je konstantno desetak poena prednosti a u završnici trećeg perioda otišli su na +14.

Djelovalo je da će Klivlend rutinski privesti meč kraju. Međutim, oni ove godine teško znaju da rutinski privedu meč kraju. Toronto se nije predavao i preko raspoloženog Laurija prišli su na -5. Odgovoroio je LeBron sa pet vezanih poena i Klivlend je imao dvocifrenu prednost. U samoj završnici susreta, gosti prave seriju i preko Amunobija dolaze do izjednačenja. A onda ponovo na scenu stupa veliki LeBron Džejms. Preuzeo je odgovornost, pogodio i donio pobjedu svom timu.

LeBron je bio najbolji kod Kavsa sa 38 poena, sedam asistencija i šest skokova, Lav je imao 21 poen i 16 skokova a Korver je dodao 18 poena. Tornto je predvodio Lauri sa 27 poena dok je Amunobi dodao 18. Treba napomenuti da je DeRozan odigrao kriminalno loše i da je imao samo osam poena.

Foto: NBA.Com