XS
SM
MD
LG

Krupa na ponos svima

Pre sedam dana bio sam u sarajevskom hotelu Park i obišao ekipu Krupe pred prvi finalni okršaj Kupa Bosne i He rcegovine protiv sarajevskog Željezničara. Tada sam  razgovarao sa tvorcem ovog fudbalskog kluba Dragoljubom Bucom Ilićem. Vidljivo je bilo da je srećan zbog svog kluba i velikog uspeha malog fudbalskog kolektiva. 

Klub koji nema veliku tradiciju, nema trofeja, nema ni veliki broj navijača, ali ima ponos, sjajan  odnos prema proti vniku. Klub koji nema u svom radu ni jednu mrlju, aferu. Stasavao je u svom malom mestu, manjem od Grbavice,a stasao je u jedan respektabilan fudbalski kolektiv. 

Razgovarajući sa Bucom ilićem rekoa je nešto što me je vratilo 30 - tak godina nazad. 

- Mi danas treba da uživamo jer je pitanje kada ćemo opet biti u poziciji da igramo finale. Kako god da pro đemo, a voleo bih da napravimo i taj korak ka Evropi, hželim da svi pamtimo ovo.Voleo bih taj evropski iskorak , ali ako ga i ne bude,  imamo pravo na zadovolsjtvo, rekao je Ilić.

Setio sam se tada svog prvog glavnog i odgovornog urednika Džavida Husića. Štampali smo jedne srede čak 380. 000 novina i on  je tada, nama mladim novinarima, rekao:

- Uživajte u ovom danu, jer više nikada nećmo doći do tog broja.

Treba li reći da je bio u pravu. Nismo to ponovili,ali smo bili srećni.

E, tako želim da danas srećna bude Krupa, njeni navijači, igrači, stručni štab, rukovodstvo.  Izađite danas na reva nš sa velikim Željezničarom i uživajte.

Možda i stignete minus od dva gola. Možda i ne. Možda  Kup ostane u malom banjalučkom prigradskom naselju, a možda se nađe na Grbavici. Šta god da bude igrajte i uživajte.

Ovo je vaš dan. Ko zna da li će ih opet biti?  Sigurno je da ćete i nakon današnjeg revanša  nastaviti sa kvalitetnim fudbalom, sa pravljenjem fudbalskih prijatelja, a ne neprijateljam, od fudbalskih protivnika. Nastavićete i bez afera. A niko ne zna da li će se današnji dan ponoviti.

S toga vam od srca želim da  uživate, pokažete svoje tradicionalno domaćinstvo, odličan fudbal...Zaslužili ste da danas svi navijamo za vas, a vi nas nećete razočarati. Vi ste fudbalski ponos Republike Srpske ... Bez obzira kako se na kraju sve danas  završilo...