XS
SM
MD
LG

NBA: Hjuston i Voriorsi u finalu Zapada

Košarkaši Hjuston Roketsa i Golden Stejt Voriorsa sastaće se u finalu Zapadne konferencije. Hjuston je sinoć došao do četvrte pobjede protiv Jute a Voriorsi protiv Pelikansa.

Hjuston je savladao Jutu sa 112-102. Prvi period više je ličio na neki evropski susret. Mali broj poena i generalno su se ekipe mučile. Hjuston je nakon prvog perioda imao pet poena prednosti. Hjuston je imao i osam poena prednosti a onda je Juti ritam u napadu donio Brks. Povezao je par dobrih poteza i gosti su se vratili u igru. Generalno je Juta u drugom periodu pokušavala u ranoj fazi napada da dođe do poena i to je iznenadilo Hjuston. Međutim, u završnici prvog poluvremena Hjuston pravi seriju i sa +7 odlazi na odmor.

U trećem periodu Hjuston je imao i 11 poena prednosti. Onda na scenu stupa nevjerovatni Donovan Mičel. Čovjek je u trećem periodu ubacio 20 poena i Juta je došla do preokreta i vodstva. Hjuston je izgledao veoma loše. Djelovali su pogubljeno a jedini je dozu ozbiljnosti imao Kris Pol. On i Grin su pokrenuli Roketse u poslednjem periodu i došli su do preokreta. Ključni trenutak desio se pri rezultatu 90-87 za Hjuston. Prvo je Harden napravio grublji faul na Mičelu, kasnije mu je ukrao i loptu i poentirao a u svemu tome Mičel se povrijedio. juta je i od prije bila desetkovana jer nije bilo Rubija i Eksuma pa je ovo dodatni udarac bio. Juta se nije predavala i dugo su se i bez Mičela držali u igri. Međutim, u samoj završnici Kris Pol je bio nezaustavljiv i na njegove majstorije Juta nije imala odgovor. Roketsi su slavili i ušli u finale konferencije. Hjuston je do pobjede predvodio Pol sa 41 poenom, deset asistencija i sedam skokova, dok je Mičel predvodio Jutu sa 24 poena i devet asistencija.

Hjuston će u finalu Zapada igrati protiv Golden Stejta. Voriorsi su savladali Pelikanse sa 113-104 i tako došli do 4-1. U prvom poluvremenu su se gosti dobro držali i gledali smo veoma izjednačenu košarku. Međutim, u trećem periodu desio se raspad sistema kod Pelikansa. Voriorsi su ovaj period dobili sa 36-19 i otišli su na +19. Pokušali su gosti da naprave čudo u poslednjem periodu ali jedino što su uspjeli jeste to da su ublažili poraz. Golden Stejt je do pobjede predvodio Kari sa 28 poena, Durent je imao 24, Tompson 23 a Grin je imao 19 poena i 14 skokova. Najbolji kod Pelikansa bio je Dejvis sa 34 poena i 19 skokova dok je Holidej dodao 27 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Foto: The Dream Snake