XS
SM
MD
LG

Željo uzeo trofej

Fudbaleri Željezničara osvojili su Kup Bosne i Hercegovine i to nakon što su ukupnim rezultatom 6:0 pobijedili Krupu Poslije pobjede od 2:0 na Grbavici, Željezničar je u Krupi pobijedio 4:0 i osvojio Kup naše zemlje. Fudbaleri Željezničara su tako prekinuli petogodišnji period bez trofeja i osvojili šesti Kup u svojoj istoriji.

Milanović je sjajno probio po desnoj strani i ubacio u sredinu za Šamaru koji se obrukao i promašio nemoguće, te je ostalo 0:0 da bi dvije minute kasnije Krupa imala još jednu šansu. Marjanović je došao do jedne lopte na lijevoj strani i šutirao, ali je lopta otišla pored gola Kjosevskog.

U 16. minuti lopta je došla do Ramovića koji se nije najbolje snašao ispred gola Fejzića, a u 22. minuti Krupa je tražila jedanaesterac poslije kontakta Graovca sa Milanovićem, no sudija Peljto nije svirao ništa. Mirosavljević je u 27. minuti susreta odlično šutirao, ali je njegov pokušaj odbranio Kjosevski da bi šest minuta kasnije Željezničar poveo.

Strijelac vodećeg gola bio je napadač Vojo Ubiparip koji je pogodio nakon asistencije Sinana Ramovića. Plavi su udvostručili prednost u prvoj minuti sudijske nadoknade. Ramović je uposlio Zakarića koji je ubacio loptu u sredinu za Zajmovića koji je majstorski petom pogodio mrežu Fejzića, te se na poluvrijeme otišlo sa vodstvom Željezničara od 2:0. Prvu šansu u nastavku je imala Krupa i to u 48. minuti susreta. N

ikodijević je sjajno ubacio za Milanovića u sredinu koji je iz prve šutirao, no preko gola da bi se četiri minute kasnije Hajdarević sjajno oslobodio Vukotića i šutirao, ali preko gola.

U 63. minuti Željezničar je postigao treći gol. Fantastično je pogodio Goran Zakarić i to nakon asistencije Sinana Ramovića. Do kraja susreta Plavi su postigli još jedan pogodak preko Ramovića nakon asistencije Žerića i potvrdili osvajanje Kupa . 

 

 

Krupa - Željezničar 4:0 (2:0)

Stadion: Gradski stadion. Gledatelja: 1.000. Sudija: Peljto Irfan (Sarajevo). Žuti kartoni: Milanović, Balabanović, Šamara (Krupa). Strijelci: 0:1 Ubiparip (33), 0:2 Zajmović (45+1), 0:3 Zakarić (63), 0:4 Ramović (81).

Krupa: Fejzić; Nikodijević, Makitan, Vukotić, Maksimović (57. Lukić (70. Banović)); Mirosavljević, Balabanović (46. Glamočić), Šamara, Nikolić, Marjanović, Milanović. Trener: Slobodan Starčević. 

Željezničar: Kjosevski, Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić; Blagojević, Hajdarević, Ramović, Zakarić (75. Žerić), Zajmović (46. Zec), Ubiparip (70. Zeba). Trener: Admir Adžem. 

Pročitajte više na: http://sport1.ba/kup-bih/fotovideo-prekinut-petogodisnji-post-bez-trofeja-zeljo-po-sesti-put-u-historiji-osvojio-kup-bih/118058

FOTO:(Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba).