XS
SM
MD
LG

Vojvodić spremio metlu

Posle brukanja (0:1) u Vitezu protiv davno otpisanog “fenjeraša” fudbaleri Banjalučkog Borca ponovo su poraženi minimalno na gostovanju, ovoga puta u Gabeli protiv GOŠK-a, a jedini pogodak na startu utakmice postigao je Marko Mišić i to u 12. minutu. Na taj način crveno-plavi su ostali na četvrtoj poziciji Lige za opstanak koju će moći da poprave za jedno mesto u susretu poslednjeg 32. kola koji je na programu iduće subote kada u Banjaluku, na Gradski stadion dolazi direktni konkurent tuzlanska Sloboda.

Posle novog rezultatskog neuspeha u prvenstvu šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić bio je jako ljut i nezadovoljan prikazanom igrom u Hercegovini i najavio je drastične rezove posle završetka prvenstva.

-Sve je jasno i još jednom se potvrdilo da ova ekipa ne može da bude u ovakvom sastavu i sledeće sezone u Premijer ligi BiH. Jednostavno, moramo da napravimo remont tima, dosta je igrača koji ne mogu da nose dres Borca, ali ne bih o imenima dok se sezona ne završi, ne bi bilo korektno sa moje strane. Svaki put je to sve vidljivije da nemamo igrački potencijal tako da je opstanak došao kao velika nagrada tri kola pre kraja trke. Ne mogu ja igračima zameriti ništa, radi se o čistom nedostatku kvaliteta. Tokom leta želim da napravim ekipu koja će da bude konkurentna i prava takmičarska, da ne dospemo ponovo u istu situaciju iduće sezone i da se ponovo borimo za opstanak. Ovim putem želim da ćestitam ekipi GOŠK-a na zasluženoj pobedi, više su je želeli nego mi – istakao je strateg Banjalučana Darko Vojvodić.

O susretu sa svojim nekadašnjim klubom gde je ostavio dubok igrački trag Vojvodić je rekao:

-Biće to utakmica bez preteranog rezultatskog značaja, formalnosti radi, za prestiž, ali i u takvom ambijentu nastojaćemo da nađemo motiv, kako bi na kraju ipak na tabeli preskočili Tuzlake i završili na trećem mestu Lige za opstanak iza Mladosti i GOŠK-a. Bilo bi lepo i da se od naših navijača i ljubitelja fudbala u Banjaluci oprostimo pobedom i u slavljeničkom ambijentu odemo na zasluženu letnju pauzu, a onda nam predstoji mnogo, baš mnogo posla.

Darko Vojvodić 


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15