XS
SM
MD
LG

Prevagnulo iskustvo Radnika

Na oproštaju od svojih navijača i ljubitelja fudbala u Krupi na Vrbasu, u drugoj premijerligaškoj sezoni, fudbaleri Krupe poraženi su od Radnika (1:3). Tako su Bijeljinci i dalje ostali jedini neporaženi premijerligaš u duelima sa Krupljanima, ali su trijumfom u kanjonu Vrbasu protiv direktnog konkurenta osvojili petu poziciju Lige za prvaka.

Nakon četvrtog mesta u debitantskoj sezoni u eliti BiH Krupljani drugu završavaju na šestoj, sa odigranim finalom Kupa BiH, oba puta izabranici trenera Slobodana Starčevića bili su na korak do plasmana na međunarodnu scenu, ali nedostajao im je taj poslednji, završni korak, zahvaljujući spletu nesrećnih okolnosti.

U subotu je Krupa protiv Radnika bila desetkovana i oslabljena, nije igralo čak osam standardnih igrača, podmlađeni sastav se dobro suprostavio Sembercima. Međutim, presudilo je iskustvo Bijeljinaca koji su u finišu susreta slomili otpor domaćina.

-Čestitam Radniku na zasluženoj pobedi. Početak prvog poluvremena je mogao da ode u veliki rezultatski deficit, pošto nam je gost prepustio kontrolu igre, a opasno pretio iz kontranapada. Bilo bi svega da na golu nismo imali raspoloženog Nevresa Fejzića i završeno je samo minimalnim vođstvo Radnika – 0:1. U nastavku smo odmah došli do izjednačenja, nastavili sa svojom igrom, bili još opasniji i pretili šansama Jove Lukića, Lazara Marjanovića i Stefana Dabića. Za razliku od iskusnijeg protivnika mi svoje šanse nismo uspeli da realizujemo i pretvorimo u golove, Bijeljinci jesu. Želim da pohvalim sve aktere utakmice jer su pokazali otvorenu i dinamičnu igru, sa mnogo šansi i golova – rekao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Jedini pogodak za Krupljane u 50. minutu postigao je mladi reprezentativac BiH Nikola Dujaković, a u defanzivnom redu se mnogo osetio izostanak kapitena Aleksandra Vukotića koji je otputovao za Belgiju i suspendovanog Radosava Aleksića.

-Radnik ovog proleća zaista igra sjajno i njegovi rezultati nisu slučajnost, pokazali su to i na našem terenu. I dalje ostaju za nas veliki motiv jer jedino još Bijeljince nismo pobedili u premijerligaškom takmičenju. Mi smo bili oslabljeni i hendikepirani, pomalo i umorni od non-stop igranja u ritmu subota-sreda-subota, to su gosti na najbolji način uspeli da iskoriste. Moramo da izvučemo pouke, poslednji meč u Mostaru protiv Zrinjskog, na proslavi titule odigramo kvalitetnije i tako se spremimo za finale Kupa Republike Srpske baš protiv Radnika – rekao je Nikola Dujaković, vezista Krupljana.

 Tradicionalno, na Vaznesenje Gospodnje, u narodu poznat svetac kao Spasovdan, krsnu slavu Grada Banjaluka igra se gradski Kup, a ove kao i prošle godine u finalu, u borbi za trofej, na Gradskom stadionu, sastaće se Borac i Krupa. Prošle godine slavili su crveno-plavi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

-Svakako da bi voleli da trofej pobednika Kupa Grada Banjaluka ponovo završi u našim klupskim vitrinama, ali biće i te kako teško. Imamo mnogo kadrovskih problema, još ne znamo u kojem sastavu ćemo istrčati na teren, verujemo da ćemo biti konkurentni i da se možemo radovati – rekao je trener Krupe Slobodan Starčević.


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40