XS
SM
MD
LG

Evropa kup na Jahorini?

Na 51. Internacionalnom Ski Kongresu koji se od 13. do 19. maja održava u Grčkoj prisustvuju članovi uprave Olimpijskog centra Jahorina i Skijaškog Saveza BIH. Na konfernciji učestvuje i 1.100 predstavnika iz 80 različitih zemalja svijeta kojima je pružena prilika da daju svoj doprinos aktuelnim skijaškim temama.

“Cilj ove konferencije za nas je bio da predstavimo Jahorinu u najboljem svjetlu i da zajedničkim snagama konkurišemo za dovođenje Evropa kupa na Jahorinu. Naišli smo na veliku podršku od strane čelnika FIS-a. Uvjerili smo se da su i  oni upoznati sa pozitivnim promjenama koje su se desile na Jahorini. Svima smo predočili da pored prelijepe planine, sjajnih hotela i odličnih ljudi, dobrih domaćina, imamo najveću želju, od svih kandidata, da dovedemo Evropa kup na Jahorinu. Sigurni smo da ćemo kup realizovati na najbolji mogući način uz podršku Predsednika Milorada Dodika i Vlade RS. Želimo da iskoristimo prednosti koje imamo, a to su: oprema od EYOF-a, blizina međunarodnog aerodroma, dobra infrastruktura, novi sistem za vještačko osnježavanje i naše znanje i iskustvo u ovom poslu. Apsolutno verujem da će Jahorina biti lider u ovom dijelu Evrope, jer ove prednosti malo ko ima.”, izjavio je ovom prilikom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Razmatrana je i homologacija novih skijaških staza na Jahorini. Po povratku sa konferencije, tj. za kraj ovog mjeseca, najavljen je kontrolni obilazak planine od strane tehničkih delegata FIS-a, nakon čega će Olimpijski centar biti bogatiji za još 4 homologacije na novouređenim stazama.