XS
SM
MD
LG

Počela Liga prijateljstva

19.06.2018. godine u Sportskoj dvorani tehničke škole odigrane su utakmice prvog vikenda Lige prijateljstva 2018.

Na program su bile utakmice prvog kola kao i po jedna utakmica drugog kola u obje konkurencije.

Takmičenje su počeli dječaci iz KK Feniks Basket iz Bijeljine i OKK Rudar 2015 iz Ugljevika. Ugljevičani su slavili svoju prvu pobjedu i rezultat 28 : 50. Najefikasniji igrač je i pored ubjedljivog poraza njegove ekipe u ovoj utakmici bio Vasilije Zakonović iz Feniks Basketa sa 21 postignutim poenom.

Slično kao i kod dječaka bilo je i u susretu djevojčica iz KK Feniks i OKK Rudar 2015.  Ugljevičanke sun a otvaranju lige deklasirale suparnice iz Bijeljine rezultatom  52 : 14. Djevojčice iz Bijeljine su najmlađa ženska ekipa u ligi pa je njihovo neiskustvo glavni razlog ovako ubjedljivog poraza. Vrijedan pažnje u ovoj utakmici je učinak Jelene Blagić iz Rudara 2015 koja je u ovoj utakmici postigla 26 poena.

U drugim utakmicama prvog kola sastali su se KK Lavovi Brčko i OKK Olimp iz Šekovića. Utakmica dječaka je u cijelom toku bila veoma uzbudljiva i neizvjesna. Pobjednika je odlučio mladi reprezentativac iz Brčkog, Marko Šešlija koji je u posljednjem dijelu utakmice sa nekoliko efektnih prodora napravio odlučujuću razliku i doveo Lavove do prve pobjede od 43 : 36.

U susretu djevojčica iz Brčkog i Šekovića nije bilo neizvjesnosti. Brčanke su kolektivnom i brzom igrom brzo napravile veliku razliku koja je do kraja samo uvećavana do konačnih 67 -28. U ekipi Lavova je 9 igračica postiglo poene ali najveći doprinos pobjedi su dale sestre Đokić, Milica sa 25 i Ana sa 14 poena.

Ovog vikenda su odigrane i prve utakmice drugog kola u obje konkurencije u kojoj su se domaćini ovog vikenda Lavovi suprotstavili Feniks Basketu iz Bijeljine. Domaćini sui  u ovim susretima, prije svega kvalitetnim učešćem većeg broja igrača i kvalitetnom pozicionom igrom zabilježili pobjede i to u konkurenciji dječaka 56 : 22 a u konkurenciji djevojčica 56 : 23.

Domaćin prvog vikenda KK Lavovi su postignutim rezultatima zasjeli na vrh ligaške tabele u obje kategorije ali je prvih 6 utakmica nagovjestilo veoma uzbudljivu borbu o narednim utakmicama.

Na listi strijelaca za dječake na vrhu je Vasilije Zakonić iz Feniks Basketa sa 34 poena, a za djevojčice Milica Đokić sa 36 poena.

Domaćin drugog vikenda Lige prijateljstva 2018. su Šekovići 26.05.2018. godine.

U Šekovićima će biti nastavljeno drugo kolo i odigrane utakmice 3. kola.