XS
SM
MD
LG

Šampioni kod Krekića

MODRIČA - Juniorska ekipa modričkih odbojkaša pre par dana osvojila je titulu prvaka BiH. Tim povodom, Mladen Krekić načelnik opštine Modriča, organizovao je prijem za modričke odbojkaške šampione. Na prijemu su odbojkaši novčano nagrađeni, a bilo je reči i o novim planovima.

Juniori odbojkaškog kluba Modriče su superiorno osvojili treću titulu šampiona Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji. U poslednjih pet godina mlađe kategorije ovog kluba su najbolje u Srpskoj i BiH. Njihovi rezultati pokazuju da je Modriča i dalje grad odbojke.

Ponosan sam što se ponovo družimo sa ovim momcima. Prošle godine smo ugostili kadetske, a ove juniorske prvake BiH. To je izuzetan rezultat za naš grad. Modriča je i do sada imala sjajne generacije odbojkaša, 1978-1979.godine Modriča je bila prvak bivše Jugoslavije i po jačini peti u Evropi. To se ne sme zaboraviti , a ni silni igrači koji su gradili sudbinu Modriče kroz sport. Želim se zahvaliti ovim momcima i njihovim trenerima što čuvaju tradiciju drevnog modričkog sporta“, rekao je Krekić.

U klubu su ponosni što su sa juniroskom ekipom stigli do slavlja. Podrška opštine bila je pravi vetar u leđa odbojkašima.Tako će biti i dalje. Ovaj put odbojkaši su nagrađeni sa hiljadu maraka. U razgovoru sa prvim čovekom opštine, odbojkaši su obećali nove pobede i još bolje rezulate.

Zahvalio bih se načelniku na prijemu u ime svih igrača, i ne samo na prijemu nego i na finansijskoj pomoći jer je Opština generalni sponzor kluba i bez nje klub ne bi mogao funkcionisati. Zahvaljujem se i ostalim donatorima koji potpomažu klub. Muška i ženska selekcija završile su na petom mestu u Premijer ligi BiH, što je odličan rezultat jer igraju u izuzetno jakoj konkurenciji sa klubovima koji su mnogo finansijski jači. Bitno je pomenuti da u modričkim klubovima nema dece sa strane, ne plaćamo igrače sa strane, igraju samo domaći igrači. Želim da čestitam i da se zahvalim igračima i treneru što se zalažu da modrička odbojka ima kontinuitet“, izjavio je Jovan Mišić, predsednik OK „Modriča“.

U klubu je nekoliko državnih repreznentativca svih uzrasnih kategorija. Svojim radom u klubu pokazuju koliko su svesni odgovornosti igranja u dresu sa grbom Modriče. Srednji bloker Jovan Novaković je proglašen za najboljeg juniora u BiH.

Izrazio bih zahvalnost načelniku na današnjem prijemu. Kad god smo postigli neki uspjeh načelnik nas je ovako primio. Opština je uvijek uz nas“, rekao je Novaković.

Modriča je oduvek bila grad odbojke. Prošle godine su bili pravaci Republike Srpske, 2006. godine su prvi osvojili zajednički šampionat BiH, a najveći uspeh u istoriji Modričani su ostvarili 1979. godine, kada su bili šampioni bivše Jugoslavije. Nakon toga, bili su peti u Evropi. Ovi golobradi mladići, svi iz Modriče, mogli bi da pomute slavu slavnih prethodnika. Toga su svesni i u rukovodstvu grada Modriče, pa je i usledio ovaj prijem zahvalnosti.

Prvaci su bili kod svog šampiona...

 

Odbojkaši Modriče kod načelnika Modriče Mladena Krekića

Mladen Krekić, Jovan Novaković, Jovan Mišić


Kakanj 78 3 : 0 7 Lukavac
Maglić 3 : 0 Gacko
Borac m:tel 0 : 3 Radnik
Modriča 2 : 3 Domaljevac
Jedinstvo 0 : 3 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 17 1 51
2 Radnik 18 14 4 41
3 Kakanj 78 18 14 4 41
4 Domaljevac 18 12 6 34
5 Modriča 18 8 10 26
6 Borac m:tel 18 8 10 25
7 Jedinstvo 18 5 13 17
8 Gacko 18 5 13 14
9 Maglić 18 3 15 11
10 7 Lukavac 18 4 14 10