XS
SM
MD
LG

Balkanijada u Bijeljini

Odbojkaški klub Radnik iz Bijeljine organizovaće Balkanski šampionat za juniore od 4. do 8. jula ove godine. Na juče upriličenom potpisivanju ugovora o prenosu prava organizacije, koji je organizovan u gradskoj upravi, definisane su obaveze kluba i Odbojkaškog saveza BiH.

Na Balkanijadi će učestvovati 8 reprezentacija podijeljenih u dvije grupe, a iz Radnika poručuju da su svjesni značaja i odgovornosti koje nosi jedno ovakvo takmičenje, ali i da imaju iskustva, te se nadaju da će sve proći u najboljem redu.

- Mi smo već prije dvije godine organizovali Balkanski šampionat, ali za juniorke, kao i dvije završnice Balkanskog kupa klubova. Već smo krenuli sa pripremama, i nadamo se da ćemo u narednih mjesec dana uraditi sve da se svi koji dođu u naš grad osjećaju kao kod kuće. Pozivamo sve ljubitelje odbojke da dođu u Bijeljinu od 4. do 8. jula i da uživaju u odličnim odbojkaškim predstavama, poručio je predsjednik Odbojkaškog kluba Radnik Dragan Stanišić. 

Iz Odbojkaškog saveza BiH, koji je prenio prava organizacije takmičenja na klub iz Bijeljine, ističu da će Bijeljina za 5 dana održavanja takmičenja biti odbojkaška prestonica BiH.

- U Bijeljinu će doći oko 150 odbojkaša, članova stručnih štabova, i predstavnici reprezentacija, te brojni gosti iz regije. Biće to prava prilika za promociju turističkih potencijala ovog grada, a svakako da će biti i jedno veoma kvalitetno takmičenje, jer se radi o momcima od kojih su mnogi već u seniorskim pogonima timova u kojima treniraju odbojku. Ne sumnjamo da će Radnik organizovati ovo na najbolji mogući način, a mi ćemo im biti na raspolaganju za sve što bude bilo potrebno, izjavio je predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Grad Bijeljina podržava promociju sporta, pa će tako i ovog puta biti generalni pokrovitelj.

- Mi smo se odlučili da podržimo organizaciju ovog takmičenja, kao što smo to činili kada je odbojkaški klub Radnik organizovao slične događaje. Nadamo se da će oni to uraditi na pravi način i po ko zna koji put promovisati naš grad onako kako to samo oni umiju, na sportskim borilištima u zemlji i inostranstvu, poručio je Samer El Šeik načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Bijeljina.

Balkanski šampionat za juniore održava se u Bijeljini od 4. do 8. jula.

 Izvor: Info Bijeljina