XS
SM
MD
LG

Zdravko Miličević? Optužbe bez dokaza

 

Sukobi u Rukometnom savezu Republike Srpske ne prestaju. Tako se oglasio i sadašnji predsjednik Zdravko Miličević koji je  iznenađen stavovima koje su iznijeli predstavnici pet klubova u Banjaluci.

Miličević napominje das u iznijete neprovjerene i netačne informacije na osnovu kojih se stiče utisak da u Rukometnom savezu Republike Srpske ništa ne funkcioniše.

– Sva takmičenja koja su u nadležnosti ovog Saveza odigravaju se nesmetano, uprkos svim poznatim poteškoćama u kojima se nalazi sport Republike Srpske u cjelini kao i konstantnim i učestalim opstrukcijama i napadima pojedinaca koji sport smatraju djelatnošću za sticanje lične koristi i sredstvom za lično dokazivanje i promociju. RS RS redovno izvršava sve svoje obaveze, nema dugovanja prema zaposlenima i državi i da se samostalno finansira od donacija koje obezbijede članovi Upravnog odbora. Savez je u proteklom periodu bio predmet više inspekcijskih nadzora i kontrola kojima nisu utvrđene bilo kakve nepravilnosti u radu, te s tim u vezi nemamo problem sa bilo kakvim dodatnim provjerama i kontrolama. Insinuacije pojedinaca o finansijskim nepravilnostima isti će morati dokazivati na sudu jer Rukometni savez RS neće trpiti tu vrstu napada i ugrožavanja stečenog ugleda u javnosti. Posebno smo iznenađeni stavom i nereagovanjem g. Miljuša na iznesene kvalifikacije, a koji je dugogodišnji član UO RSRS i IO RS BiH i kome ove činjenice svakako nisu nepoznate ili ne mogu biti nepoznate obzirom na visoke funkcije koje obavlja u rukometnom sportu- navodi se u saopštenju Zdravko Miličevića .

Aktuelni predsjednik takođe ističe da niko nije napomenuo da je za vrijeme njegovom mandata savez preselio iz neuslovnih prostorija u “Dom rukometa”, te da savez ima odličnu saradnju sa Rukometnim savezom Srbije i održava Svesrpski Kup , te da su česte prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije u svim kategorijama.

– Više naših selekcija je učestvovalo na međunarodnim takmičenjima pod zastavom Republike Srpske čime se posebno ponosimo, a posljednje takvo predstavljanje imala je kadetska reprezentacija Republike Srpske u aprilu na međunarodnom kupu nacija u Atini.

S obzirom na sve prethodno navedeno, RS RS je sa žaljenjem primio dezinformacije iznesene od strane pojedinih predstavnika klubova o stanju u Savezu. Javno pitamo u kom pravcu isti planiraju usmjeravati dalji razvoj rukometa ako je već stanje, po njihovom mišljenju, haotično. Nadamo se da ipak neće omalovažavati pomenute uspjehe i dostignuća, s obzirom da nam je poznato stanje u klubovima koje oni predstavljaju. Na kraju navodimo da smo ubjeđeni da su teške kvalifikacije iznesene na račun RS RS od strane pojedinaca na navedenoj konferenciji za štampu rezultat ambicija istih da preuzmnu određene pozicije u RS RS i RS BiH, što je svakako njihovo legitimno pravo, ali ne na ovakav destruktivan i nekorektan način koji ne doprinosi napretku rukometa u Republici Srpskoj, što bi svakako trebao biti zajednički cilj svih rukometnih radnika- navodi se u saopštenju koje je potpisao Zdravko MIličević, predsjednik saveza.

IZVOR; srpskainfo


Maglić 3 : 2 Drina
Gradiška 3 : 0 Crvena zvijezda
Mladost 0 : 3 Tempo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Tempo 10 8 2 24
2 Drina 10 8 2 24
3 Gradiška 10 6 4 19
4 Maglić 10 6 4 16
5 Crvena zvijezda 10 1 9 3
6 Mladost (-4) 10 1 9 0