XS
SM
MD
LG

Hoće li vas iznenaditi za koga navijaju Crnogorci na Mundijalu

Prvenstvo sveta u fudbalu nesumnjivo je jedan od događaja koji pobuđuje najviše pažnje na planeti, kako u zemljama koje su izborile učešće na Mundijalu, tako i ostatku sveta, koji će, po običaju, među najboljim svetskim reprezentacijama moći da izabere svoje favorite i uživa u fudbalskoj magiji.

Foto: AP Photo / Darko Vojinovic

Izuzetak, naravno, nije ni Crna Gora. U zemlji koja je dala fudbalske velemajstore poput Savićevića, Mijatovića, Brnovića, a u skorašnje vreme i asove kao što su Vučinić, Jovetić i Savić, svakako se sa nestrpljenjem očekuje početak Svetskog prvenstva koji je zakazan za 14. jun u Moskvi.

Iako crnogorska reprezentacija ovog puta nije uspela da overi vizu za Rusiju, fudbalska euforija se, kako se bliži početak prvenstva, sve više oseća, a stanovnike glavnog grada pitali smo ko su njihovi navijački favoriti.

Zanimljivo, za veliku većinu Podgoričana (u koje ubrajamo i značajan broj onih koji su ovog puta izbegli izjavu za medije), to pitanje je doslovce izlišno. Odgovor je uvek jednoznačan i glasi — Srbija! Ipak, kada se radi o realnim šansama Srbije na Mundijalu, odgovor je da prvo treba proći grupu sa Brazilom, a kasnije, ko zna…

Vladimir Pavićević, fotograf iz Podgorice:

Pratim sva svetska prvenstva još od 1990. godine u Italiji, kada je Jugoslavija ispala od Argentine na penale. Imao sam privilegiju da spektakl prvenstva sveta gledam i uživo. Ovo prvenstvo je za mene posebno jer igra Srbija, koju na neki način smatram matičnom državom. Tako da jedva čekam da spektakl počne i da svi zajedno gledamo i uživamo. Navijaću svim srcem da Srbija prođe grupu, a posle je sve moguće. I drugi sused Hrvatska ima veoma kvalitetan sastav, ali za njih ne navijam. Glavni favoriti su Nemačka, Brazil, Argentina i reprezentacija Francuske, koja bi mogla da iznenadi.

Miljan Zejak, iz Podgorice:

Uz Srbiju na Svetskom prvenstvu navijaću za Francusku, koja ima sjajnu ekipu. Grupa u kojoj je Srbija je komplikovana, ali očekujem da „orlovi“ prođu dalje. Odlučujući će biti duel sa Švajcarcima. I Hrvatska ima dobre šanse, ali apsolutni favoriti su Francuska, Brazil i Belgija.

Dragoje Vlahović, NVO aktivista:

Navijaću za Srbiju dokle god bude gurala. Uz malo sreće, može da prođe u drugi krug. Hrvati imaju dobru ekipu, a moji favoriti su Španija, Francuska i Brazil, mada mogu da iznenade i Argentina ili Nemačka.

Ivana Jovanović, ekonomista:

U poslednje vreme nemam vremena da pratim sport, ali ću bez sumnje navijati za Srbiju. Volela bih da na Svetskom prvenstvu pobedi Srbija, dok su favoriti možda Španija i Francuska.

Bojana Miljko, Podgoričanka:

Radujem se početku Mundijala. A pošto Crna Gora ovoga puta ne učestvuje, navijaću za susede — Srbiju i Hrvatsku.

Izvor:  SPUTNIK