XS
SM
MD
LG

Crveni trg: Tabarez najstariji, Lev najplaćeniji

Igrači su glavne zvijezde na Mundijalu, a prije prvenstva svaki potez selektora se prati, kritikuje i čeka se velika greška da im se uruči otkaz.

Foto: marcapaisuruguay.gub.uy

Najstariji selektor na šampionatu je Oskar Tabarez iz Urugvaja sa 71 godinom, slijedi Hose Pekerman (Kolumbija) sa 68 godina, a najmlađi je Aliju Sise iz Senegala sa 42 godine.  Mladen Krstajić je treći najmlađi trener na Svjetskom prvenstvu, a jedan je od četvorice koji je preuzeo ekipu nakon završenih kvalifikacija. Kao što je poznato on je zamjenio Slavoljuba Muslina, Akira Nišino je došao umjesto Vahida Halilhodžića na klupi Japana, Bert van Marvajk je u Australiji naslijedio Angea Postekoglua, a u Saudijskoj Arabiji selektor je Huan Antonio Pici umjesto Horhea Fosatija. Fosati je vodio ekipu samo tri meča, a zapravo je Marvajk odveo Saudijce na prvenstvo. Čak petorica Argentinaca će voditi ekipe u Rusiju, a to su Pici, Pekerman, Kuper (Egipat), Gareka (Peru) i naravno Sampaoli na klupi svoje države.

Što se tiče plata najbolje je plaćen Joakim Lev iz Njemačke sa 3,85 miliona godišnje, slijede  Brazilac Tite i Didije Dešan iz Francuske sa 3,5, Zlatko Dalić iz Hrvatske ima 550.000, a Mladen Krstajić 300.000 evra.