XS
SM
MD
LG

U Kozari nema predaha, Vule Trivunović sklapa tim za iduću sezonu

Osvajanjem drugog mesta u Ligi za opstanak Prve lige Republike Srpske Kozara je ostvarila cilj, izborila opstanak, a mladi stručnjak Vule Trivunović koji je bio garancija ostvarenog, u dogovoru sa upravom već sada pravi tim za novu sezonu. Tako je gradiški prvoligaš produžio saradnju sa petoricom fudbalera: Borisom Raspudićem, Nebojšom Stjepanovićem, Vladimirom Petkovićem, Ognjenom Petrovićem i Zoranom Petkovićem, dok je blizu produžetka saradnje i Vladimir Kremenović s kojim su započeli pregovori. Prioritet je da se zadrže i dvojica iskusnih vezista Igor Mirković i Siniša Radoja, ali… Golman Mladen Ilić se odazvao na probu premijerligaša Krupe, ali će se vratiti u Gradišku da nastavi misiju.

-Već sada želimo da sklopimo tim za novu sezonu kako ne bi dospeli u vremenski tesnac, nezavršenog posla. Radimo sve kroz dijalog, jer želimo da stvorimo Kozaru kao konkurentan tim i da je vratimo tamo gde joj je i mesto u vrh fudbala Republike Srpske i BiH – istakao je trener Vule Trivunović.

Prema informacijama iz grada na Savi Kozara želi da dovede Ozrena Perića (Tekstilac Kort), Milana Šakića (Rudar Prijedor), Aleksandra Kondića (Borac, Banjaluka), Nevena Bunića (Borac, Banjaluka) i Aleksandra Popovića (Rudar Prijedor).

Što se tiče odlazaka slobodno u izboru nove sredine dobili su: Živko Bubić, Rade Džombić, Boris Aljetić i Miloš Bojanić, dok se Nebojša Babić, mlađi brati Srđana Babića, prvotimca Crvene zvezde i zlatnog orlića s Novog Zelanda priključio pripremama Superligaša Srbije Zemuna.

Trener Kozare Vule Trivunović je prozivku za novu sezonu 2018/19. zakazao za 9. jul.


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27