XS
SM
MD
LG

Njemački novinari iznenađeni kampom reprezentacije

Fudbalski savez Njemačke odabrao je mali gradić Vatutinki da im bude baza za Svjetsko prvenstvo, a njemački novinari zatečeni su šta ih je dočekalo u Rusiji.

Njemačka je prije četiri godine osvojila Mundijal u Brazilu, međutim tamo je bila smještena u luksuznom hotelu, sa pogledamo na plažu i more, a sada...

Sada to izgleda dosta skromnije, bez imalo luksuza i pojedini mediji ostali su zatečeni sa stanjem gradića koji ima oko 12.000 stanovnika.

Ipak, fudbalska reprezentacija Njemačke nije htjela da priča o slabim uslovima pošto su u Rusiju došli da igraju fudbal.

"Mislim da je ok. Ovdje možemo da odradimo treninge koje smo mislili. Normalno je da kada dođete da vas sačeka nešto novo. Nešto ne radi dobro, ali i to je okej. Recimo, Tomas Šnajder nema vodu, ali ja imam", kroz smijeh je rekao Toni Kros, ali i dodao:

"Osnovna struktura je dobra i nemamo šta da se žalimo ili tražimo izgovore".

Pojedini mediji i novinari su se zapitali gdje su to došli, međutim važno je da se igrači Njemačke osjećaju dobro i da su spremni za odbranu titule.

Njemačka na Mundijalu startuje u nedjelju od 17 sati kada će se sastati sa Meksikom. Utakmica se igra u Moskvi.

Inače, Njemačka je u Brazilu sama izgradili kompletnu bazu (hotel, trening centar...) jer nije bila zadovoljna uslovima. Kasnije kada su odlazili iz Brazila kao šampioni svijeta cijeli taj kompleks ostavili su humanitarnoj organiziciji za siromašnu djecu.

IZVOR: RTCG

Foto: Printscreen


Južna Koreja 2 : 0 Nemačka
Meksiko 0 : 3 Švedska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Švedska 3 2 0 1 6
2 Meksiko 3 2 0 1 6
3 Južna Koreja 3 1 0 2 3
4 Nemačka 3 1 0 2 3