XS
SM
MD
LG

Caffe Verona i Pekara Zlatno zrno u finalu Memorijala ''Boško Vujadin''

Pekara Zlatno zrno i Caffe Verona igraće u ovogodišnjem finalu Memorijalnog turnira u malom fudbalu ''Boško Vujadin'' u Kasindolu.

Tenerife do gola stiže već u petoj minuti susreta, kada je mrežu Davida Šiljegovića zatresao Nemanja Lalović.  

Zlatno zrno do poravnanja uspjeva da dođe u 14. minutu. Lošu su odbranu na prekidu odigrali igrači Tenerifea, Stefan Jokić je ostao sam na drugoj stativi, a on takve poklone ne propušta. Ipak, nepune dvije minute je trajao egal, jer svojim drugim golom na meču Nemanja Lalović ponovo dovodi Tenerife u vodstvo. Opet, ni njihova prednost nije mnogo trajala. Dragan Ikonić je izveo prekid, sada sa suprotne strane nego kod prvog gola, a Stefan Jokić se ponovo izvukao na drugu stativu i pogodio lako za 2:2.

Do potpunog preokreta Zlatno zrno dolazi u 24. minutu. Lijepo je pogodio Miloš Košarac. Nakon tog gola nekako se smirila situacija na terenu, a onda u 34. minutu Zlatno zrno stiže do četvrtog gola. Pogodio je Dragiša Kenjić. Tračak nade Tenerifima donosi autogolom Lazar Simović, no u sljedećem napadu odmah isti igrač se iskupljuje i sjajnim golom pogađa za 5:3. Tačku na I u ovom susretu stavlja trećim golom Stefan Jokić u posljednjim sekundama meča na prazan gol.

Drugi polufinalni meč između Kompexa i Caffe Verone protekao je u tvrdoj utakmici. U prvom poluvremenu nije bilo golova, golmani su odradili svoj dio posla na najbolji način, a Srđan Vitković je pogodio i prečku pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 0:0.

U 29. minutu Caffe Verona stiže do pogotka. Srđan Vitković je odlično pogodio mrežu do tada nesavladivog Golića. Minutu kasnije najljepša akcija meča. Vitković je poslao loptu za Igora Radovanovića, ovaj prsima spustio za Đorđa Ćehu kojem šut sjajno brani Golić. Ipak, znatno bolju igru u nastavku Verona je krunisala i drugim golom u 32. minutu, a ovaj put je Ćeha uspio da savlada Golića. Nije se predavala mlada ekipa Kompexa. Njegoš Babić je sjajno šutirao, a Nebojša Divčić još ljepše odbranio taj šut, a onda mu se revanširao i Aleksandar Golić na drugoj strani sa još jednom odličnom odbranom.

Fenomenalnih je bilo posljednjih pet minuta susreta. Kompex se nije predavao i u nepunoj minuti uspjevaju da poravnaju rezultat, a onda i u potpunosti preokrenu rezultat. Nikola Popovac je sa dva lijepa gola poravnao rezultat, a onda je Vladan Minić sjajnim šutem u suprotni ugao gola Divčića donio potpuni preokret Kompexu.

Uspjela je Verona da se vrati u susret novim golom Srđana Vitkovića u 38. minutu, a onda se Saša Radovanović ubacio iz drugog plana i pogodio u bliži ugao za novi potpuni preokret, 4:3 za Veronu. Probala je mlada ekipa Kompexa sa viškom, no u posljednjim sekundama Saša Radovanović pogađa za konačnih 5:3.

TENERIFE – PEKARA ZLATNO ZRNO 3:6 (2:2)
Stadion u Kasindolu
Gledalaca: 300
Sudije: Vladimir Bjelica i Marko Domazet
Strijelci: 1:0 Lalović 5, 1:1 Jokić 14, 2:1 Lalović 16, 2:2 Jokić 18, 2:3 Košarac 24, 2:4 Kenjić 34, 3;4 Simović 37 (ag), 3:5 Simović 37, 3:6 Jokić 40
Žuti kartoni: -

Tenerife: Šehovac, Vasić, J.Kovačević, Lalović, Miljanović, Skoko, Elez, B.Kovačević

Zlatno zrno: Šiljegović, Kenjić, Ikonić, Purković, Simović, Minić,Košarac, Jokić

CAFFE VERONA – KOMPEX   1:0 (0:0)
Strijelci: 1:0 Vitković 29, 2:0 Ćeha 32, 2:1 Popovac 34, 2:2 Popovac 35, 2:3 Popovac 36, 3:3 Vitković 38
Žuti kartoni:

Caffe Verona: Divčić, Kuljanin, Vitković, Ćeha, Koprivica, S.Radovanović, I.Radovanović

Kompex: Golić, Popovac, Minić, Taušan, Kuljanin, Babić