XS
SM
MD
LG

Davor Šuker od Đanija Infantina u Kalinjingradu tražio nacionalni stadion za Hrvatsku

Davor Šuker, predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) gledao je iz svečane lože reprezentaciju “vatrenih” u Kalinjingradu protiv Nigerije (2:0) u društvu predsjednika Svjetske fudablske federacije (FIFA) Švajcarca Đanija Infantina.
Prema informacijama iz ove ruske enklave koja je geografski odvojena od matice nekada prvi strijelac Mondijala, onog u Francuskoj 1998. godine kada su Hrvati bili treći na svijetu je tražio od prvog čovjeka svjetskog fudbala nacionalni stadion. Šuker je podjsetio da je stadion Maksimir izgrađen davne 1912. godine, a Poljud u Splitu 1979. godine za Maditeranske igre, na kojima Hrvati igraju sve svoje zvanične kvalifikacione utakmice.
-Mi smo na Mondijal u Rusiju stigli kao 15. reprezentacija na svijetu, a u Hrvatskoj nemamo stadion ovakav kakav je Kalinjingradska arena. To je tema koja me veoma uznemirava – rekao je 
Davor Šuker.
On je razgovarao na ovu temu u VIP loži sa Infantinom, ali i u “bek-stejdžu” na poluvremenu utakmice Hrvatska – Nigerija kada je “odrađen” i slefi koji ekskluzivno posjeduje naš sajt.

Infantino i Suker