XS
SM
MD
LG

Nikić ima novi klub

GRAČANICA – Među brda gračanička uvukla se jara, pa kotlina vri od vrućine. Prognoze meteorloga, ipak, najavljuju svežinu. U fudbalskom pogledu, prijatnost dolazi iz reči Nusreta Helića, načelnika Gračanice.

„Bratstvo je godinama stabilan prvoligaš Federacije BiH. Dobro stojimo u svim segmentima, a mislim da i naša infrastruktura je za uvažavanje. Dakle, imamo uslove da organizujemo utakmice najvišeg ranga. Zato ćemo u novoj sezoni isturiti kandidaturu za naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH“, govori Nusret Helić u telefonskom razgovoru.

Već nekoliko dana je izvan grada koji mu je prirastao za srce. Daleko od kuće je rešio trenerski rebus. Nikoli Nikiću puno poverenje.

„Sa Nikolom Nikićem dugi niz godina drugujem i veliki smo prijatelji. Bili smo u Grčkoj, tu smo i sada. Ovde smo dogovorili saradnju i on zna šta mu je činiti. Ima odrešene ruke da angažujemo dva ili tri istinska pojačanja,ali tamo gde smo deficitarni. Pred Nikićem je ogromna odgovornost. Tražim plasman u Premijer ligu BiH. Gračanica stanuje u mom srcu i hoću da se u mom gradu igraju premijerligaške utakmice“, poručio je Helić.

Novi trener Bratstva se umešao u razgovor. Kaže da Helića nikada nije video ozbiljnijeg.

„Čovek koji voli da svira, da peva, da pleše, da se veseli i smeje odjednom je postao preozbiljan. Dakle, nema šale. Valja zasukati rukave i početi svojski raditi. Imaćemo paklene pripreme.Imaćemo i angažovanje tri, možda i četiri igrača. Nema druge, valja pobeđivati. Posle Milana Jelića ja nisam video čoveka da toliko voli pobediti kao sada što je gospodin Helić. Biće dobre igre u Gračanici“, obećao je Nikola Nikić.

Nusret Helić, za prijatelje „Dasa“, svojevremeno je igrao fudbal. Da se nije okrenuo nauci i politici, verovatno bi izgradio vrhunsku karijeru.

„Igrao sam polutku u Bratstvu, a onda otišao u Rudar iz Kaknja, pa u Mladost iz Doboj Kaknja. Obaveze na fakultetu i radoznalost za politikom su moju igru potisnuli u drugi plan. Sa Mitrom Lukićem igrao sam zajedno u Bratstvu. Mitar je izgradio blistavu karijeru. Ako kao igrač nisam daleko dogurao, hoću kao menadžer Bratstva i načelnik Gračanice da u svoj grad koji mi toliko znači donesem premijerligaški fudbal. Gračanica je grad koji voli, ceni i poštuje svakog ko dolazi sa poštenim namerama. Bićemo primer mnogima“, rekao je Nusret Helić, načelnik Gračanice.

„Dasa“ – gospodskih manira...

Nikola Nikić, novi trener Bratstva, o načelniku Gračanice ima samo reči hvale.

„I Nusret Helić i ja navijamo da Brazil bude prvak sveta. Da postoji Jugoslavija, sastavljena od ovakve Srbije i Hrvatske, od najboljih momaka iz Bosne i Hercegovine, pojačanih Crnom Gorom, Slovenijom i Makedonijom, niko nam ništa ne bi mogao. Pokorili bi Rusiju. Gospodin Helić moli se da Mesija krene, a ja ne smem da mu kažem da je Kristijano Ronaldo najbolji. Bojim se da mi ne da otkaz i pre nego potpišem Ugovor. On je preodgovoran čovek. U centru Gračanice ljudi ponekad od njega beže, jer čovek traži vredne ljude koji hoće da rade. U zadnje vreme mnogi raditi ne vole“, poručio je Nikić kroz svoj prepoznatljivi osmeh.