XS
SM
MD
LG

Neka FIFA otvoreno kaže da ne želi Srbiju na Mundijalu

FIFA nastavlja otvoreno da udara na Srbiju. Krovna kuća fudbala ponovo je napravila lakrdiju. Iako za politike poruke FIFA kažnjava, Džaka i Šaćiri radi provokacija nisu kažnjeni ali zato naš savez jeste novčano kažnjen. Kažnjeni su takođe i Kokeza i Mladen Krstajić.

FIFA je očito odlučila uvesti Švajcarsku u drugi krug. U prvom kolu im se prizna neregularni pogodak za 1-1, protiv nas im sudi komšija Brih i ne dosudi penal nad Mitrovićem. A sada kao šlag na tortu dolazi odluka da će im susret sa Kostarikom suditi opet komšija. No ovaj put je to Kevin Turpan iz Francuske.

Sa druge strane, FIFA je uvijek protiv Srbije. Uvijek u poslednje vrijeme nas stave u grupu gdje ima neki meč visokog rizika. Prvo smo bili u kvalifikacijama sa Hrvatima, pa sa Albanijom i sada smo na prvenstvu u grupi sa Švajcarskom. U svakoj prilici u tom periodu, FIFA je trenirala strogoću na FSS. Nama su ostali mogli raditi šta su htjeli a nas su za sve i svašta kažnjavali.

Sada trebaju javno reći da nas ne žele na Mundijalu jer nam to uporno indirektno govore. Na kraju krajeva, zbog njihovih igrica vjerovatno ćemo ostati bez drugog kruga. Ima i do naše loše igre u drugom poluvremenu ali ako je penal onda mora biti penal ma kako da si igrao. Na kraju krajeva, pa ko je to briljirao igrom na ovom prvenstvu ? Koliko se ekipa provuklo i enzasluženo dolazili do pobjeda ? I previše da bi trebali moralisati u smislu da nismo igrali dobro pa ni ne treba da nam sude penal. I trebaju i moraju.

Licemjerstvu FIFE nema kraja. Kome ima prava bilo šta da kaže kriminalna organizacija u kojoj su i čistačice potkupljive ? Razne afere ih svako malo tresu ali nema veze njima je sve dozvoljeno. Nama valjda neće biti dozvoljeno još malo ni da igramo jer im očito smetamo. Ali neka neka rade šta god hoće. Ničija nije do zore gorjela pa neće ni FIFI ni Švajcarskoj do zore gorjeti. Koliko god bila floskula, kad tad se sve vrati.

A ovo i ne mora biti loše. Sad je red da proradi čuveni srpski inat i da momci ostave srce na terenu protiv Brazila. Nije ni Brazil nepobjediv ako samo budemo mudri, imamo svoju šansu.

Foto: FIFA.com


Srbija 0 : 2 Brazil
Švajcarska 2 : 2 Kostarika
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brazil 3 2 1 0 7
2 Švajcarska 3 1 2 0 5
3 Srbija 3 1 0 2 3
4 Kostarika 3 0 1 2 1