XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov otputovao na Mediteranske igre: Želim da zablistam!

Sellner Fotografie

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, otputovao je na Mediteranske igre u Taragonu, gdje će se u četvrtak boriti za titulu mediteranskog prvaka.

Momak iz Istočnog Sarajeva na Mediteranske igre odlazi kao drugi nosioc, a po kvalitetu ovogodišnje Igre mogu se slobodno uporediti sa nekim od Grend prijeva, tako da Majdova u devedesetki, kao i obično, očekuje, paklen žrijeb.

- Biće pakleno. Devedesetka je kao i uvijek paklena. Prijavljeno je petnaest džudista, a među njima deset koji su u TOP 20 na svijetu po znanju. Biće skoro i kompletno pobjedničko postolje sa prvenstva Evrope. Tu su borci koje sam već tukao, ali i koji su mene tukli, tako da nas očekuje pravi rat. Spreman sam, digao sam formu za sigurnoj 20-30% u odnosu na posljednji turnir. Nisam još uvijek na svom maksimumu, ali sam na zavidnom nivou, sigurno na nekih 90%. Mediteranske igre su svake četiri godine, tako da želim sa Božijom pomoći, odmah da zablistam, rekao je Nemanja Majdov za naš portal.

Nemanja Majdov će se u Taragoni boriti u četvrtak, 28. juna. Već smo rekli da je drugi nosioc takmičenja, odmah iza Nikoloza Šerezadišvilija, domaćeg predstavnika. Na Nemanjinoj strani žrijeba će biti Grk, Teodoros Tselidis kojeg je Nemanja tukao u polufinalu Evropskog prvenstva ove godine u Tel Avivu, zatim Nasif Elijas koji nastupa pod zastavom Libana, a koji je do sada dva puta pobjeđivao Nemanju, a nakon žrijeba će biti jasnije gdje će nerangirani džudisti poput Portugalca Žoao Martinja ili Francuza, Aurelijana Dieza.