XS
SM
MD
LG

Spektakularan kraj prvog kruga u Vojkovićima: Handžić brži od pištaljke

Večerašnjim utakmicama završen je prvi krug prvog po redu ''Famos futsal kupa 2018'' u Istočnoj Ilidži. Spektakularan je bio završetak jer je Drina osiguranje bukvalno u posljednjim sekundama meča izvukla remi koji ih vodi u drugu fazu takmičenja.

Veče su otvorili utakmicom E Sports i WWin. E-Sports nije želio ništa da prepusti slučaju, razbio je W Win sa 6:1 i tako obezbijedio prvo mjesto u grupi. I ne samo to, već su time povukli i Ermex u drugu fazu koji je zbog bolje gol razlike zauzeo drugo mjesto.

Druga utakmica bila je super uzbudljiva. City Park i Pansion Konoba Orač igrali su za prolaz u grupi, a Orač i za prvo mjesto. U tvrdoj utakmici nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu, a onda u nastavku drama. Golom Miroslava Bjelice Orač stiže do vodstva 1:0 u 28. minutu, ali samo dvije minute kasnije Alen Kasapović pogađa za 1:1. Taj rezultat je vodio Orač dalje, pa je City Park morao krenuti na sve ili ništa, i to im se osvetilo u posljednjim sekundama, kada je Slobodan Elez pogodio praznu mrežu za pobjedu 2:1. I onda se tek zakomplikovalo. Sokolovi i Orač su rezmirali, a obje ekipe su sa 2:1 savladale City Park, pa je žrijeb odlučivao o prvom mjestu u grupi. Na kraju, Sokolovi su osvojili prvo mjesto, a Orač drugo i tako su i dobili svoje brojeve za drugu fazu turnira koji će se takođe igrati grupno.

I onda šlag na tortu. Utakmica dostojna same završnice, Sjetlina i Drina Osiguranje. Sjetlina je obezbijedila pobjedom protiv Picerije Popaj prolaz dalje, dok je Drina osiguranje kiksala sinoć protiv iste ekipe odigravši 2:2. Golom Miloša Košarca u 13. minutu meča Sjetlina je povela i stala da čuva taj rezultat. Igrali su odličnu odbranu, a nestvaran je na golu bio Gradimir Miladinović. Sve što je išlo u okvir gola, a nije bilo malo tih šuteva je zaustavio i činilo se da Sjetlina ide sa prvog mjesta dalje, ali i što je još važnije sa ovim rezultatom Drina osiguranje bi sasvim neočekivano završila već u grupnoj fazi. I onda se ukazao najbolji strijelac Premijer lige BiH u prošloj sezoni, Amel Handžić. Bukvalno na par sekundi do kraja se našao na pravom mjestu i pogodio za 1:1, te po svemu viđenom donio zasluženo poravnanje Sarajlijama.

Turnir se nastavlja već sutra sa dvije četvrtfinalne grupe. Formiraju se nove grupe po principu 1A-2B-1C-2D i obrnuto, pa će tako u grupi E igrati Sjetlina, Ermex, KMF Čelik Nikšić i Pansion Konoba Orač, dok će u drugoj grupi igrati Drina Osiguranje, E-Sports, Caffe Verona i Sokolovi. Kvalitet ekipa sve govori. Grupna faza je bila sjajna, ali pravi spektakl tek počinje.

E-SPORTS - WWIN 6:1 (1:0)               
Sportski centar Vojkovići.
Gledalaca: 250
Sudije: Nemanja Vujadin i Bojan Pejić.
Strijelci: 1:0 Kahvedžić 15, 2:0 Jusić 22, 3:0 Kahvedžić 23, 4:0 Živković 31, 5:0 Lackanovićč 35, 5:1 Popović 36, 6:1 Kahvedžić 39
Žuti kartoni: Smječanin (WWin)

E-Sports: Nemanja Jovičić, Zoran Pavlović, Đorđe Lackanović, Almir Kerla, Nermin Kahvedžić, Mladen Lemez, Nermin Jusić, Stefan Tomović. Trener: Darko Džebo. Predstavnik: Stefan Ignjatović.

Wwin: Nedim Smječanin, Mirko Šehovac, Vitomir Popović, Mirnes Koso, Mehmed Koso, Jovan Zimonjić, Miroslav Bjelica, Vladimir Kaurin. Predstavnik: Nemanja Čović.

KONOBA ORAČ – CITY PARK 2:1 (0:0)
Sportski centar Vojkovići.
Gledalaca: 250.
Sudije: Nemanja Vujadin i Bojan Pejić.
Strijelci: 1:0 M.Bjelica 28, 1:1 Kasapović 30, 2:1 Elez 40
Žuti kartoni: Kenjić (Orač), Podbičanin (City Park)

Konoba Orač: Ognjen Zirojević, Dragan Ikonić, Dragan Bjelica, Miroslav Bjelica, Slobodan Elez, Ognjen Mičić, Dragiša Kenjić, Dejan Debelnogić, Maid Ramić, Mehmed Ramić. Trener: Vladimir Mijović.

City Park: Aldin Neradin, Enis Beširević, Alen Alić, Alen Kasapović, Alen Hamzić, Sead Kapetanović, Renato Čilić, Kasim Mameledžija, Mirza Seferagić, Eldin Podbičanin. Trener: Fikret Mulić. Predstavnik: Bojan Lukić.

SJETLINA – DRINA OSIGURANJE 1:1 (1:0)
Sportski centar Vojkovići
Gledalaca: 250
Sudije: Nemanja Vujadin i Bojan Pejić.
Strijelci: 1:0 Košarac 13, 1:1 Handžić 40

Sjetlina: Gradimir Miladinović, Davor Marković, Stefan Tadić, Nedžad Hodžić, Mirza Ajanović, Gojko Kozić, Anes Džafo, Miloš Košarac, Ervin Salčin, Sedin Mulaosmanović, Edis Mršo. Trener: Bojan Brčkalo.

Drina osiguranje: Bahrudin Omerbegović, Emir Sipović, Anel Radmilović, Nijaz Mulahmetović, Kenan Arnautović, Amel Handžić, Emir Đuderija, Anes Bešlija, Bilal Jelić, Vladan Lukić. Trener: Josip Lokmer. Predstavnik: Dženan Muminović.