XS
SM
MD
LG

LeoStars obojio Balaton

Škola fudbala LeoStars iz Trebinja ostvarila je sjajan rezultat na turniru u Mađarskoj. U konkurenciji 140 ekipa iz 14 zemalja, trebinjski dječaci u uzrastu 2008. plasirali su se u finale, a nakon ovog sjajnog rezultata komentar za naš portal dao je trener i vlasnik ŠF LeoStars, Igor Joksimović.

“Turnir se održava pod okvirom UEFA-e i Euro Sportinga. Učestvuje 140 klubova iz 14 zemalja. LeoStars je jedini predstavnik BiH u konku renciji 2008. Pobjedili smo u polufinalu sa 4:2 Valencienes iz Francuske i u finalu nas očekuje meč sa Šiofokom”, rekao je Joksimović za , a nakon toga dodao:.

“Prezadovoljan sma ovim uspjehom. Postojimo svega dvije godine. Osvojili smo prvo mjesto na području Hercegovine, drugo na državnom prvenstvu BiH. Imamo sjajne generacije dječaka 2008., 2009., 2010., i ovaj turnir u Mađarskoj je šlag na tortu. Moram reći da radimo u lošim uslovima, nemamo teren sa vještačkom travom u Trebinju, ali nadam se da ćemo u budućnosti i dobiti adekvatnu infrastrukturu i da ćemo u budućnosti stvarati i seniorske reprezentativce BiH.”

Turnir je inače počeo 25. juna i traje do sutra. Sam početak je bio za dječake spektakularan. Priređen je defile ulicama Šiofoka,a pravi užitak dječaci su imali na obalama Balatona. Uživali su u specijalno za njih pripremljenom vatrometu...