XS
SM
MD
LG

Srbija se prošetala Gruzijom, momak iz Mrkonjića najbolji

Košarkaši Srbije upisali su četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Mundobasket. Srbija je u gostima savladala Gruziju sa 87-50.

Srbija je dobro otvorila susret. Milosavljević i Todorović su bili raspoloženi na početku susreta pa je Srbija imala vodstvo na početku susreta. Gruzijci su na samom otvaranju još koliko toliko i parirali ''Orlovia''. Ali kako je vrijeme prolazilo, Srbija je izgledala sve sigurnije. Odbrana je bila odlična i Sbija je nakon prvog perioda imala sedam poena prednosti. Ta bi prednost bila i veća, da Srbija nije jeftino izgubila par lopti.

Na početku drugog perioda, Srbija je opet bila bolja. Poenima Milosavljevića i Todorovića, Srbija je prvi put došla do dvocifrene prednosti.Tražio je Zuros tajm aut kako bi pokušao razdrmati svoje igrače. Šengelija je jedini uspio neđto da pogodi ali sve je to bilo premalo. Prednost Srbije je rasla iz minuta u minut. Na odmor Srbija odlazi sa vodstvom 37-18. Najzaslužniji za ovu prednost bili su Todorović i Milosavljević. Todorović je postigao 13 a Milosavljević deset poena u prvom poluvremenu.

Srbija je sjajno otvorila i treći period. Micić i Milosavljević su bili izuzetno raspoloženi. Iako je sa druge strane Mekfejden odgovarao, Srbija je došla do +26. Pokušavali su Gruzijci na sve načine da se vrate u igru ali su jednostavno bili nemoćni. Nije ih služio šut a Srbija je imala raznovrsnot u napadu. Svi su davali neki doprinos i Srbija je bez problema održavala ubjedljivo vodstvo. Nakon 30 minuta igre, Srbija je vodila 60-36.

Poslednja četvrtina bila je puka formalnost. Srbija je bez problema održavala prednost. Đorđević je dao šansu i nekim momcima koji nisu u prvom planu. Međutim, pobjeda nije dolazila u pitanje. Na kraju je Srbija slavila sa super ubjedljivih 87-50. Srbiju je do pobjede predvodio Dejan Todorović sa 24 poena, pet skokova i šest asistencija, Milosavljević je dodao 15 poena a Marjanović 13 poena. Gruziju je predvodio Mekfejden sa 18 poena.

Srbija je sada na omjeru 4-1 i u poslednjem kolu prve faze kvalifikacija igraće u Novom Sadu protiv Njemačke. Taj meč je na programu u ponedeljak.

Foto: Srpskacaffe