XS
SM
MD
LG

Slavija na Bjelošev pogon

Juniori Slavije  će od naredne sezone nastupati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Oni su u kvalifikacijama za plasman u bh fudbalsku juniorsku elitu bili bolji prvo od Drine iz Zvornika.

Prvi meč su dobili u Istočnom Sarajevu sa 2:1, u drugom je Drina, u Zvorniku, trijumfovala identičnim rezultatom, da bi Slavija nakon penala otišla u finale. Porazili su Drinu rezultatom 3:4, nakon penala,. U finalnom okršaju sa Rudar Prijedorm su igrali 0:0. Opet je presudila bela tačka. Bilo je 5:4 za Slaviju. Tim mečom su izborili plasman u Premijer ligu, a u završnom susretu Omladinske lige BiH u Travniku su bili bolji od domaćeg Travnika 3:0.

Blistao je u tom okršaju Dejan Bjeloš, inače kadet Slavije, postigao je ta tri gola i presudio domaćinu. Zanimljivo je istaći da je on pre ovih završnih susreta prekomandovan iz kadetske selekciju u juniore. 

- Srećan sam što sam svojim golovima pomogao Slaviji da dođe do plasmana u Premijer ligu, ali i do titule u Omladonskoj ligi. Mislim da smo zasluženo slavili. Bili smo bolji i od Drine i od Rudar Prijedora i na kraju Travnika. Nije nam bilo lako. Pogotovo što je u prvom susretu Drina imala prednost do pred sami kraj, da bi mi onda preokrenuli. Verovali smo u sebe i trenera Branislava Berjana. On nam je svojim savetima, sampouzdanjem i verom u nas mnogo pomogao. Uz njega imamo zaista privilegiju da stasavamo kao igrači, kaže Dejan.

On je  rođen 18. decembra 2001. godine i počeo je fudbal da trenira u Slaviji. Kroz sve mlađe kategorije je pokazivao raskošan talenat, a često je igrao i protiv starijih od sebe dve - tri godine. Do tog finalnog okršaja u Travniku igrao je za kadate Slavije. Postigao je 26 golova u 30 utakmica, a onda je Branislav Berjan, sa ljudima iz Omladinskog pogona Slavije odlučio da ga prekonaduje u juniore i povede na finalni turnir. Igrao se u Travniku. Da je povukao pravi potez videlo se već u meču sa Rudar Prijedorom.  

- Bio sam spreman za ove izazove i nisam se prepao mečeva. Znao sam šta se od mene očekuje i mislim da sam odgovorio na pravi način. Prvo sam postigao gol sa bele tačke u onom susretu sa Rudar Prijedorom, da bi u okršaju sa Travnik postigao sva tri naša gola. Ništa od toga ne bi bilo da nisma imao sjajne saigrače. Svima dugujejm jedno veliko hvala. Dobio sam priznanje za najboljeg igrača i najboljeg strelaca, a meni je ipak najdraži plasman u Premijer ligu. Sada ćemo imati mogućnost da igramo protiv odličnih ekipa i da još više izbrusimo naš talenat. Imamo dobro ekipu, ali uz neka pojačanja sigurno ćemo biti respektabilan protivnik svakome, kaže Dejan.

Nema dileme da je on svojim igrama još ranije skrenuo pažnju većih bh klubova i da se mnogi sada interesuju za njega. Interesovanje je poraslo nakon ovih finalnih okršaja, a Dejan kaže da mu se nigde ne žuri.

- Dobro ću odvagati šta je najbolje za mene i u saradnji sa klubom odlučiti šta je najbolje. Nema potrebe da žurim i donesem neku pogrešnu odluku. Sigurno je i da ću se konsultovati sa svojim fudbalskim uzorom,a to mi je stariji brat Nikola. On je već dve godine u Pragu u Slaviji. Nastupa je za drugu ekipu ovog kluba,a sada će na pozajmicu. Sa njim, ocem Ratkom i trenerima iz Slavije, odvagaćemo sve i neću sigurno napraviti pogrešan potez, kaže Dejan Bjeloš jedan od najtalentovanijih mladih igrača u bh fudbalu. Sigurno igrač kojem se smeši lepa fudbalska budućnost.


Rudar 2 : 1 Slavija
Goražde 1 : 9 Bosna Union
Sutjeska 2 : 1 Bosna
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Olimpik 16 14 1 1 43
2 Radnik (H) 16 11 2 3 35
3 Bosna Union 16 10 2 4 32
4 Novi Grad 16 7 5 4 26
5 Rudar 16 6 4 6 22
6 Slavija 16 4 3 9 15
7 Sutjeska 16 3 2 11 11
8 Goražde 16 3 2 11 11
9 Bosna 16 2 3 11 9