XS
SM
MD
LG

Francuzi prvi polufinalisti Mundijala (video)

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je reprezentaciju Urugvaja sa 2:0 i tako se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, a tu će joj protivnik biti bolji iz meča Brazil - Belgija. 

 

Bližimo se kraju Mundijala, a prvi četvrtfinalni meč igraju Urugvaj i Francuska. Urugvajci su jedina ekipa sa četiri pobede u 90. minuta u dosadašnjem delu šampionata, a danas će igrati bez Kavanija. Heroj pobede nad Porutgalijom je povređen, pa će meč početi sa klupe. Sa druge strane Francuzi su među ekipama koje su najviše dosad pokazale i svi očekuju novi bljesak Mbapea. Meč u Nižnjem Novgorodu sudi Nestor Pitana iz Argentine, a ovi igrači će početi utakmicu:

URUGVAJ (4-4-2): Muslera - Kaseres, Himenez, Godin, Laksalt - Nandez, Toreira, Vesino, Bentankur - Suarez, Stuani.

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez - Pogba, Kante - Mbape, Grizman, Toliso - Žiru.

Obe selekcije su imale šanse, ali ne ozbiljnije prirode. Veoma žestoko su ekipe ušle u meč i sudija je odmah imao poslao da smiruje i upozorava igrače. Najveću priliku imao je Mbape, kada je ostao sam na petercu, no poslao je loptu preko gola. Francuzi su imali veći posed lopte i stalno su pokušavali da probiju odbranu protivnika. 

GOOOOOOOOOOOL!!!! Grizman je ubacio iz slobodnog udarca, a Varan pogađa za 1:0. 

 

Kaseres je veoma brzo mogao izjednačiti, no Loris fantastično brani.  Grizmanu je malo nedostajalo da iskoristi grešku Muslere na početku drugog poluvremena. Gomez je zamenio Stuania, a Rodrigez Betankura. 

GOOOOOOOOOOOL!!!! Grizman sada koristi grešku Muslere i povećava prednost svoje ekipe na 2:0. 

 

Urugvajci su pojačali napade, a došlo je velike rasprave fudbalera nakon prekršaja nad Mbapeom.  Zadnja promena za Urugvaj je Uretaviskaja umesto Nandeza. Na drugoj strani Nzonzi je zamenio Tolisoa, a pred sami kraj Mbapea je zamenio Dembele. U nadoknadi je Fekir ušao umesto Grizmana.