XS
SM
MD
LG

Bosna i Hercegovina nastupila na U18 prvenstvu Evrope za atletičare

U periodu od 5. do 8. jula u mađarskom Gyoru održava se Evropsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke. Svoje mjesto među najboljim atletičarima do 18 godina, našlo je i pet bosanskohercegovačkih atletičara.

Bosnu i Hercegovinu su predstavljali Jovan Rosić, Milan Vidović, Nikola Brdar, Aleksandra Roljić i Ajla Bašić. Nažalost, nisu uspjeli proći u završnicu takmičenja, svoje nastupe su završavali u kvalifikacijama.

Jovan Rosić je nastupao u trci na 800 metara. Završio je na 24. poziciji sa vremenom 1:59,02. Nikola Brdar i Milan Vidović takmičili su se u trci na 100 metara. Brdar je bio smješten u treću grupu, a svoj nastup je završio na šestoj poziciji sa vremenom 11,81s. U ukupnom plasmanu je bio četrdeseti. Vidović je bio smješten u petu grupu, a dionicu od 100 metara je istrčao za 11,63 s. U grupi je završio na šestoj poziciji, a u ukupnom plasmanu je bio trideset i deveti.

Roljićeva se takmičila u trci na 800 metara. Trku je istrčala za 2:19,28, te je bila plasirana na četrdeset i drugu poziciju. Ajla Bašić je nastupila u bacanju kladiva. nastup je završila na trideset i prvoj poziciji bacivši kladivo 47,54 metra.

Sa bh. atletičarima su bili Halim Jašarević (trener) i Goran Panić (vođa puta).