XS
SM
MD
LG

Engleska u polufinalu Mundijala (video)

Fudbalska reprezentacije Engleske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusji pobedom nad Švedskom od 2:0. Protivnik u polufinalu biće im bolja ekipa iz duela Rusija - Hrvatska. 

Foto: forbes.com

 

Englezi sanjaju da će fudbal „doći kući“ i prvi put nakon 1966. godine osvojiti Svetsko prvensto, a sa druge strane Šveđanima je prvi cilj da ponove uspeh generacije iz 1994. godine, a onda i iz 1952. godine. Meč u Samari sudiće Bjern Kujpers iz Holandije, a selektori su izabrali ove startne postave:

ŠVEDSKA (4-4-2): Olsen - Kraft, Lindelef, Grankvist, Augustinson - Klason, Larson, Ekdal, Forsberg - Toivonen, Berg. 

ENGLESKA (3-5-2): Pikford - Voker, Stouns, Megvajer - Tripije, Lingard, Henderson, Ali, Jang - Sterling, Kejn.

U prvih deset minuta nije bilo značajnijih dešavanja na terenu. Prvu šansu na utakmici imao je Kejn. Engleska je imala veći posed lopte, no to im nije donelo konkretnu priliku za gol. 

GOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Postižu Englezi gol, a strelac je Megvajer. 

 

Sterling je imao fenomenalnu priliku, ali je Olsen odlično reagovao i spasio svoju mrežu.  Na otvaranju drugog poluvremena Berg je šutirao glavom, ali je Pikford bio na mestu. 

GOOOOOOOOOOOOOL!!!!!! "It's coming home" se sve glasnije peva, posebno nakon gola Dele Alija za 2:0. 

 

Klason je pokušao smanjiti na 2:1, ali Pikford ponovo sjajno brani. Guideti je zamenio Toivonena, a Olson Forsberga. Ponovo je Berg šutirao, a Pikford odbranio. Alija je kasnije zamenio Delf. Dajer je zamenio Hendersona, a Janson Krafta. Na samom kraju Rašford je zamenio Sterlinga.